Sráží nás individuální chyby, říká kouč Antoš
sobota 29. listopadu 2014

Hrozivý listopad. Starší dorost znovu dvakrát prohrál

Hrozivý listopad. Tak se nejspíš bude v Letňanech vzpomínat na podzimní měsíc roku 2014 v souvislosti se starším dorostem. Ten klíčové období sezony nezvládl: z osmi zápasů sedmkrát prohrál, a to ještě nepočítáme další ztrátu z posledního říjnové dne. "Čekal jsem, že se nám letos nebude dařit, ale zároveň jsem myslel, že se v listopadu rozjedeme. Jenže my v listopadu hrajeme nejhůř," štve trenéra Milana Antoše.

Nikdo by se nemohl divit, kdyby se u známého kouče objevily známky nervozity. Ale to byste se spletli, on je z celé situace spíš zklamaný a usilovně přemýšlí, jak z téhle šlamastyky ven. "Příčiny neúspěchů budeme s asistenty rozebírat dlouho a musíme se poučit. Každopádně se musíme rychle probrat."

Ano, Letce příště čeká důležitý souboj s Kladnem, který nutně potřebují vyhrát a který Antoš v momentální situaci bez zaváhání označuje za zápas sezony. Právě s posledními Středočechy totiž mohou reálněji uhrát vítězství než v posledním kole na ledě suverénně první Slavie.

To však budou muset starší dorostenci eliminovat individuální chyby, které předvedli v posledních zápasech proti Plzni a Chomutovu. Právě kvůli nim totiž oba duely prohráli. Ten první na západě Čech 2:4 a ten druhý doma těsně 5:6.

"No těsně, ten výsledek je spíš zázrak, protože jsme po první třetině prohrávali 1:4. Pokračovali jsme ve výkonech z minulého týdne. Myslel jsem, že se to trošku zlepší, ale nezlepšilo se to. Hlavně vzadu, důrazní nejsme ani v útoku. Nemáme prostě šanci vyhrát," říká Antoš otevřeně.

Jeho svěřenci přitom dokázali v Plzni stáhnout dvoubrankový náskok soupeře a v závěru první třetiny vyrovnat a nadějný stav s favoritem držet až do závěrečné části. "V té chvíli bylo jasné, že prohraje ten, kdo udělá chybu. Udělali jsme ji my. David Kolenatý nesmyslně vylít, puk přes něj prosvištěl a Plzeňáci situaci dva na jednoho vyřešili velice dobře."

Proti Chomutovu se Letňany dostaly už v první minutě do vedení, ovšem pak soupeři dovolily drtivý obrat. "Rozhodující byly dva góly, které jdou za brankářem, který udělal ještě faul. Myslím, že zápas podcenil a nepřipravil se na něj, jak by měl," konstatuje trenér, podle kterého přitom do té doby gólman chytal dobře a byl oporou týmu.

"Proto vůbec nechápu, kde se v něm vzala tak obrovská jistota, že vyjede nesmyslně pro puk, který jde mimo branku, a on mu skočí do brány. To jsou laciné góly, které bohužel ovlivnily celý zápas. I za stavu 1:4 jsme se snažili udělat cokoli, abychom výsledek zvrátili, ale nezvládli jsme to."

Plzeň - HC Letci 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
6. Stráský (Kaňák), 15. Roubal (Hajšman, Kučera), 45. Stráský (Kokoška), 57. Kodýtek (Kantner) – 17. Chalupa, 20. Chalupa (Pařík). Rozhodčí: Bouzek – Černý, Jelínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 84. Střely na branku: 41:24.

HC Letci - Chomutov 5:6 (1:4,1:0,3:2)
Branky a nahrávky:
1. Horák (Chalupa), 38. Horák (Chalupa), 41. Chalupa (Chvála), 46. Horák (Pařík, Chvála), 56. Hůla (Pražienka) – 4. Kulich (Adámek), 6. Hřebíček, 7. Polák (Hlaváček, Lyszczarczyk), 20. J. Svoboda (Běhula), 43. J. Svoboda, 50. J. Svoboda (Rindoš, Hajič). Rozhodčí: Arnošt Nečas – Ondřej Špála, Michal Laczko.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka