Bojácní Letci prohráli potřetí v řadě
neděle 30. listopadu 2014

Mladší dorost se trápí, tentokrát nestačil na Budějovice

Letňanský mladší dorost zažívá v této době zklamání. Ztráta šance přímého postupu do play off, prohra s Libercem a hned další s Českými Budějovicemi - poslední týden museli Letci spolykat mnoho hořkých pilulek. Proti Jihočechům jim vystavil stopku příliš velký respekt. "Jejich hráči byli větší a kluci se báli cokoliv udělat, fyzicky i herně nás přehráli," prozradil asistent Martin Rousek.

Mladší dorost se trápí. Nejprve se svěřenci trenéra Tomáše Blažka nevešli mezi první čtyřku, která zajišťovala přímý postup do play off, poté nestačili na liberecké Bílé Tygry a tentokrát si nevěděli rady s Českými Budějovicemi, když na jejich ledě padli 1:5.

Jihočeský celek jednoznačně ovládl úvodní dvacetiminutovku, od které se pak odvíjel další průběh duelu. "Jednoznačná záležitost pro soupeře, který první třetinu vyhrál 4:1. Začátek zkrátka nebyl takový, jaký jsme si představovali. Z posledních pěti zápasů to bylo už počtvrté, co se nám to takhle nepovedlo," řekl uznale asistent Rousek.

Zápas se ve druhém dějství uklidnil, jelikož měly Budějovice nahráno. "Další průběh byl odlišný. Budějovice trošičku polevily a chtěly hrát na krásu, tak se náskok nenavýšil," vysvětloval kouč, co se dělo v dalších minutách.

Hlavní příčinu vysoké porážky viděl v bojácnosti letňanských dorostenců, kteří do zápasu vstoupili s přílišným respektem k soupeři. "Byli jsme fyzicky i herně slabší, dnes jsme proti nim neměli šanci. Kluci se báli cokoliv udělat s pukem, jejich hráči byli větší."

Sám trenér nesvádí neúspěch z dvou posledních zápasů na zklamání z umístění mimo první čtyřku. "Nemyslím, že by to hrálo zásadní roli, kluci chtějí, ale musejí se zbavit strachu. Nevím, jak to bylo s Libercem, ale dneska bylo jasně vidět, že se kluci báli a s tím se dá těžko hrát," zakončuje Rousek.

České Budějovice - HC Letci 5:1 (4:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Kondelík (Vochozka), 7. Matys (Káník), 13. Dudáček (Vochozka, Kondelík), 13. Vochozka (Kondelík), 53. Káník – 6. Vojtela. Rozhodčí: Šperl - Němec, Mareš. České Budějovice: Vokůrka (Ovsjannikov) – Klusáček, Dosek, Novák, Dudáček, Hromada, Doktor – Silný, Matys, Rolínek, Stauber, Egert, Káník, Vaculík, Kašper, Kaisler, Kondelík "C", Vochozka. HC Letci Letňany: Vlas (13.Mokrý) – Vojtela, Straka, Macek, Antoš, Gebell, Lytvynov – Sklenář, Bouřil, Ducha, Fabiánek, Nedorost, Štěbeták, Danov, Kučera, Kocík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka