Sílu Letňan tentokrát odnesl Žižkov
pondělí 01. prosince 2014

Další kanonáda. Muži vedou v přeboru a čekají na rivala

Další vítězství, další povinné body, další čekání na vyzyvatele. Stereotyp, že? Muži Letňan zatím do puntíku plní roli favorita Pražského přeboru a nadále drží pozici lídra tabulky. Nic na tom nemohlo změnit ani nedělní utkání s Žižkovem, který Letci přesvědčivě porazili 11:5. Pěti góly a jednou asistencí znovu zazářil kapitán Jan Mišner, který si tak upevnil vedoucí postavení mezi kanonýry.

Letci si smlsli na dalším týmu a proti Žižkovi bylo od začátku jasné, že je jen otázkou, jakým rozdílem tento zápas skončí. Což potvrzuje i sám útočník Mišner: "Tihle soupeři na nás prostě nemají," říká narovinu.

"Byl to zápas o tom, kdy padne první gól," dodává. Právě Mišner, který svými prvními dvěma góly rychle otevřel skóre, rozpumpoval střelecký brankostroj. V polovině utkání se trefil už počtvrté.

Letci se nedávno přehoupli do druhé poloviny základní části, kterou stále vedou o bod před pražskou Hvězdou. Očekávaná odveta s hlavním rivalem za porážku 3:4 je na programu 20. prosince.

Už minulý víkend je ale prověřil velmi silný soupeř, a to Lomnice nad Popelkou. "Dobře posílili a hráli velmi dobře, přitom ze začátku nebyli nic moc. Pro nás je to další vážný soupeř navíc. Museli jsme proti nim odehrát asi náš nejlepší zápas sezony," vrátil se Mišner k listopadové výhře 4:1, k níž znovu pomohl dvěma góly.

Letci mají už šest výher v řadě, dosud prohráli jen jedinkrát. Další korálek na šňůru vítězství mohou navléknout příští víkend proti Lounům. A než se střetnou v očekávaném derby s Hvězdou, budou je čekat ještě pražští Bohemians.

Žižkov Praha - HC Letci 5:11 (2:4, 1:3, 2:4)
Branky a nahrávky: 6. Bíza (Kašpar), 7. Bíza, 35. Rosenberg (Kindl), 54. Kašpar (Kindl, Vybíral), 55. Čvančara (Ramba, Bíza) - 8. Mišner, 11. Mišner (Krňanský, Štěpán), 15. Kotyra (Novák), 20. Valder (Slavík), 21. Mišner (Štěpán), 32. Slavík (Valder), 33. Mišner (Zima, Chvojka), 41. Štěpán (Mišner, Novák), 43. Kotyra, 47. Mišner (Zima), 48. Valder (Mrázek).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka