Letci zatím zůstávají na sedmém místě
sobota 13. prosince 2014

Starší dorost zahájil nadstavbovou fázi dvěma prohrami

Letňanský starší dorost dvěma zápasy odstartoval nadstavbovou část extraligy a začátek to nebyl zrovna šťastný. Svěřenci trenéra Milana Antoše v obou utkáních vedli, ba dokonce šli za vedoucího stavu do třetí třetiny, ale ani v jednom případě to nedotáhli k vítězství. Nejprve v pátek prohráli 5:6 po prodloužení s Mladou Boleslaví, den na to padli 2:4 s lídrem aktuální tabulky z Jihlavy.

S bruslařským klubem Letci po celý zápas drželi vedení, povětšinou o dvě branky. Poslední dějství jim však vůbec nevyšlo a nakonec z toho byl jeden bod po prohře v prodloužení. "Boleslav hrála velice dobře, dali nám pět gólů v přesilovce, což bylo klíčové," řekl uznale trenér Milan Antoš.

Podle jeho slov rozhodla také situace, kdy Jan Kučera neunesl tvrdý zákrok a za mstu šel předčasně pod sprchy. "Faul na Kučeru byl likvidační, on hodil hokejku po soupeři a dostal trest do konce utkání. Naše hra se pak rozpadla. Nedá se nic dělat, byl to těžký soupeř," hodnotil trenér celý moment.

Utkání v Jihlavě mělo podobný průběh. Před začátkem závěrečné dvacetiminutovky Letci vedli, ovšem během třetiny třikrát inkasovali, přičemž sami neskórovali. "S Jihlavou jsme do poslední části vedli 2:1, zhruba v její polovině jsme dostali branku na 2:2 a vzápětí obdrželi další. Myslím, že někteří kluci se v tom zápase nepotkali s formou, ale nedá se nic dělat."

Na druhou stranu - Jihlava je v nadstavbové skupině B jednoznačným lídrem, což si Antoš moc dobře uvědomuje. "Dukla je v naší skupině první a má velký náskok. My jsme jim byli rovnocenným soupeřem, čtvrtý gól padl po vlastňáku, ale jinak to byl vyrovnaný duel," poznamenal.

V obou kláních jeho tým ztratil nadějné vedení prakticky ve stejné fázi utkání. "Je to o tom, že máme strašně mladý tým. V téhle skupině asi neexistuje mužstvo, které by hrálo na tři nebo na čtyři mladší dorostence. To je velký věkový rozdíl a nám nic jiného nezbývá. Musíme hrát s tím, co máme a snažit se urvat každý bod. Jsem rád, že máme aspoň jeden," podotkl.

Nejdůležitější část čeká Letňany v lednu, kdy bude momentální forma rozhodujícím faktorem mezi úspěchem či neúspěchem. "Teď máme čas se dát dohromady a potrénovat přes Vánoce. Musíme docvičit nějaké věci, které jsou potřeba. Víme, že se tahle skupina rozhodne v lednu, tudíž se připravíme a pokusíme se uspět," dodává bývalý útočník.

Mladá Boleslav - HC Letci 6:5p (0:2, 3:3, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Ďurač (Patoprsty), 30. Ďurač (Uřidil), 34. Planý (Marček), 41. Planý (Uřidil, Marček), 53. Marček (Patoprsty), 63. Planý (Patoprsty) - 14. Chalupa, 19. Brabec, 30. Pařík, 32. Chalupa (Horák), 37. Chalupa (Průžek). Rozhodčí: Horinek - Prášek, Müller. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 6:17.

Dukla Jihlava - HC Letci 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Kousal (Najman, Klofáč), 49. Vala (Pražák), 51. Peschout (Kousal), 56. Peschout (Kousal) - 12. Průžek (Chalupa), 30. Urban (Průžek) Rozhodčí: Barek - Budínský, Kleprlík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka