Letci si v přeboru hravě poradili s Bohemians
pondělí 15. prosince 2014

Odveta se blíží. Bude to vrchol, zve na derby kouč mužů

Narovinu - letňanské "áčko" má v Pražském přeboru jen jednoho soupeře. A ten soupeř čeká Letce už tento víkend. V sobotu v Ice Areně dojde k dlouho očekávané bitvě proti Hvězdě, s níž první vzájemný duel Letňany těsně prohrály. Proto zápas bude mít ještě větší význam než "běžné" derby. "Bereme to jako odvetu," věří v úspěch trenér Jan Doutnáč. V neděli mužstvo porazilo 6:1 Bohemians.

Ta soutěž je de facto jen o dvou adeptech na postup. Důkazem budiž nedělní utkání s Bohemians, třetím týmem tabulky. "Dali jsme tři rychlé góly a pak čekali, až udeří 60. minuta. Nejen my, ale i odevzdaný soupeř," přiznal trenér Jan Doutnáč.

Zdá se, že Letcům letos dokáže konkurovat pouze Hvězda, která jim uštědřila jedinou porážku v sezoně. Na první Letňany ztrácí jediný bod. V sobotu dojde ke druhému vzájemnému měření a Doutnáčův tým prahne po odvetě.

"Věříme si," tvrdí lodivod.

"První zápas jsme prohráli o gól, ale když prohrajete o gól, můžete jindy o gól vyhrát. Oba týmy mají podobnou hokejovou kvalitu. Oba týmy jsou oproti loňskému ročníku zase o něco víc vyzrálejší."

V Ice Areně se v sobotu čeká početná návštěva, dorazit mají nejen fanoušci obou táborů, ale také diváci z řad soupeřů. Zatímco Letci budou v plné síle, hostům chybí dlouhodobě zraněný kapitán. "Hvězda v létě posílila víc než my. Na druhou stranu - budeme mít výhodu domácí hřiště," spoléhá Doutnáč.

Ten rozdíl je znát. Letňany mají oproti Hvězdě mnohem užší kluziště. Doutnáč, jenž si vypůjčí i několik juniorů, navíc věří, že je tým z první bitvy poučen. "Tehdy nám to ukázalo, že když máme puk na hokejce, ještě to neznamená, že ohrožujeme jejich bránu. Taky se musíme víc tlačit do prostoru, kde to bolí. A být chytřejší, protože Hvězda nás přehrála takticky."

Pokud Letci vyhrají, budou mít zase o něco reálnější naději na vítězství v přeboru a tím i možnost bojovat o postup do druhé ligy. Jenže Bohemians v neděli jejich připravenost příliš neprověřili. "Chtěli jsme si zkusit napadat s jedním hráčem a uzavírat střední pásmo. Ale ten zápas se ve středním pásmu prakticky nehrál," popsal kouč vítězství 6:1.

V sobotu už to rozhodně tak snadné nebude. Náboj tento duel dostává už několik dní dopředu.

"Je to náš poslední zápas v roce, i proto to bereme jako takový vrchol. Chceme do toho dát všechno, odpočívat můžeme na Vánoce."

Bohemians Praha - HC Letci 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. Rákosník ml. - 9. Kadaně, 14. Šramota (Štěpán), 17. Král (Bílek), 29. Kotyra (Bílek, Král), 39. Mišner (Štěpán, Zima), 44. Horáček (Chvojka).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka