Nemocný Letec obdržel finanční sbírku
středa 14. ledna 2015

Hokej chybí, stýská se Kalinovi. Zatím neví, co bude dál

Na začátku příštího měsíce má jít na magnetickou rezonanci. David Kalina si maluje, že se pak začne postupně zapojovat do tréninkového procesu. Jenže hlavní slovo budou mít lékaři a rodiče, kteří rozhodnou, zda je mladší dorostenec Letňan připraven po půl roce opět sportovat. Hokeje se musel dočasně vzdát kvůli těžké nemoci, která v létě napadla jeho lidské orgány.

Nejde mu o to, jestli v letošní sezoně stihne odehrát alespoň jeden zápas. Jde mu spíš o to, aby se mohl znovu postavit na led. Tohle přání si splnil o Vánocích, kdy oblékl výstroj a šel se v Ice Areně "lehce sklouznout" na trénink s páťáky.

"Dostal jsem takový vánoční dárek a vlastně poprvé si zatrénoval s bráchou. Sice to byla velká zátěž na plíce, ale moc jsem si to užíval," svěřil se nedávno David.

Na přelomu roku mu byla z rukou jeho trenéra a klubového sekretáře Tomáše Blažka předána finanční sbírka 10 tisíc korun, na níž se složily jednotlivé týmy Letňan i vedení klubu. Čtrnáctiletého chlapce toto gesto dojalo. Celý jeho příběh si můžete přečíst ZDE a ZDE.

Letci mu totiž chtěli původně koupit dárek k Vánocům, David si přál novou hokejku a helmu. Jenže stále není stoprocentně jasné, zda se bude moci k hokeji vrátit, a tak ze záměru zatím sešlo.

"Ale pokud budu moct zase hrát, plánuju to investovat do hokejové výstroje. Chtěl bych ještě jednou strašně moc poděkovat klubu i ostatním třídám a většině hráčů za morální podporu. Je to něco nádherného. Opravdu si toho vážím."

Momentálně tráví většinu času doma. Běhat má zakázáno, a tak jezdí alespoň na rotopedu a cvičí lehy sedy, venčí své psy. Nemocná stehenní kost se mu totiž stále ještě pořádně nevyléčila.

"Je pravda, že mi lékaři ještě něco našli a nepotvrdili mi, jak dlouho vlastně léčba ještě potrvá. Moje máma se dost bojí, abych tréninkem něco neuspěchal," krčí rameny David Kalina. "Zatím to všechno nechávám otevřené. Ale stýská se mi po týmu strašně."

Drží ho však naděje, že dlouhá pauza se blíží ke konci.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka