Letci porazili Hvězdu, potom podlehli Mostu
pondělí 19. ledna 2015

Je nás málo, stěžuje si kouč. Junioři byli úspěšní napůl

Junioři Letňan dohrávají nadstavbu o udržení první ligy bez jakéhokoliv ohrožení, přesto se v sobě snaží udržet soutěživého ducha. Zatímco v pátek si svěřenci Jiřího Nikla smlsli ve vyrovnané bitvě na pražské Hvězdě, v neděli dostali pořádnou nadílku v Mostě. Nadále si drží vyrovnanou bilanci, ale trenér mužstva si nadále postýskává: "Potřebovali bychom víc hráčů. V trénincích i v zápasech."

První utkání minulého týdne sehráli junioři v pátek, když na vlastním ledě přivítali pražského rivala s hvězdou ve znaku. Zdolat ho dokázali o jedinou branku, když vyhráli 5:4 i díky hattricku posily Husáka.

"Po dobu celého utkání jsme hráli velice dobře. Bohužel nás je velmi málo a nemůžeme předvádět hru, která by se na pohled líbila. Kontaktní branku jsme dostali až v samém závěru, takže jsme se o výsledek strachovat nemuseli, ačkoliv nám už docházely síly,"
zhodnotil utkání trenér mužstva Nikl.

V neděli Letňany odcestovaly k dalšímu duelu. V 25. kole na ně čekal domácí Most, který do zápasu nastoupil zodpovědně a Letcům nedal příliš mnoho šancí na bodový zisk.

"Hned v úvodu jsme bohužel udělali dvě chyby, po kterých jsme hned prohrávali. To mužstvo položilo a už jsme se z toho nedokázali zvednout. Ve druhé třetině jsme prohrávali 4:0, ale dvakrát jsme nebyli schopni trefit prázdnou branku. Ve třetí třetině už bohužel nezbyly síly na uhrání nějakého výsledku," vysvětlil kouč Nikl příčinu nedělní porážky.

Ať už dopadnou další kola jakkoliv, junioři se ve zbytku sezony nemusí ničeho obávat. Soutěži ublížil rozpad mužstva v Berouně, který automaticky po sezoně automaticky sestupuje.

"Snažíme se nijak nepolevovat a pořád trénujeme. Bohužel je nás málo a tréninky nemají takovou kvalitu, jakou bych si představoval. Opravdu bych v téhle situaci uvítal alespoň patnáct hráčů,"
posteskl si na závěr Nikl. 
 
HC Letci - Hvězda Praha 5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Branky domácích:
Husák 3, Minář, Neuman. Asistence: Pavićevič 2, Zeliska, Uhlíř, Homolka.

Most - HC Letci 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Branky hostů: Pavićevič, Keller. Asistence: Keller, Minář.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka