Junioři v lize prohráli druhé utkání v řadě
neděle 25. ledna 2015

Vyrovnané utkání s Kobrou rozhodla až poslední třetina

Vysokou porážku, kterou Letcům v předchozím kole uštědřil Most, mohli letňanští junioři odčinit v nedělním střetnutí proti pražské Kobře. Svěřenci Jiřího Nikla dokázali pražský celek porazit dvakrát z celkových tří střetnutí, ale tentokrát bohužel kapitulovali. Po vyrovnaném průběhu utkání, kdy soupeře častokrát dostali pod tlak, rozhodla poslední část, a tak podlehli 2:4.

Po prvních dvou třetinách nic nenasvědčovalo tomu, že by letňanská juniorka neměla brát žádné body. I přes vysokou hráčskou absenci dostávala svého soupeře pod tlak a v určitých pasážích byla na ledě lepším celkem.

Jenže v tomto utkání platilo pravidlo "nedáš - dostaneš". Domácí si sice vypracovali dvě obrovské šance, ale po každé z nich dostali z protiútoku branku.
"Vytvořili jsme si několik šancí, ale nedokázali jsme je využít. Poté jsme se nechali hrou unést natolik, že jsme nedobruslovali soupeřovy protiútoky a inkasovali jsme," pochmurně sdělil trenér Nikl.

"Odehráli jsme dobrý zápas, ale nemůžeme vyhrávat, pokud neproměníme šance. V závěru jsme ještě snížili na rozdíl jedné branky, jenže hra bez brankáře nám nevyšla tak, jak jsme si představovali. Dostali jsme branku a bylo po zápase," konstatoval.

Jeho tým sužuje stále stejný problém - vysoká absence a neproměňování šancí. Letci však budou mít příležitost na reparát v pátek, kdy je čeká další domácí utkání, v němž by chtěli bodovat. 

Do Ice Areny přijede mužstvo z Klášterce nad Ohří.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky domácích: Major, Hrubant. Asistence: Major.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka