Výhra upevnila Letcům první místo v tabulce
pondělí 02. února 2015

Muži zvládli start finálové skupiny. Teď je čeká Hvězda

Muži Letňan úspěšně vkročili do další části soutěže. Finálovou skupinu, ve které hrají první čtyři celky po základní části, zahájili výhrou 4:1 nad Bohemians, čímž si upevnili vedoucí postavení v tabulce Pražského přeboru. Už tento víkend Letce čeká další těžká bitva a největší rival soutěže - pražská Hvězda. V nadstavbě hraje každý s každým dvoukolově.

Systém finálové skupiny, kam se Letňanští zatím pokaždé dostali, je prostý: do další fáze soutěže postoupí jen první celek a utká se s dalšími úspěšnými z ostatních krajů. Odtud si ten nejlepší vybojuje vstup do druhé ligy. 

Letci mají zatím velmi dobře nakročeno. V prvním zápase finále přeboru dokázali porazit tým Bohemians Praha a před druhou Hvězdou stále drží bezpečně vypadající čtyřbodový náskok. Utkání bylo do poloviny zápasu vyrovnané, ale pak se podařilo domácím odskočit a své vedení už nepustili.

"Nechci říkat, že bychom to podcenili, ale nečekali jsme, že soupeř bude nabývat takových kvalit. Hráli perfektně dozadu a dohrávali souboje, takže jsme se dlouho nemohli prosadit," ocenil kvalitu soupeře kapitán Jan Mišner.

"Nakonec jsme přeci jen ve druhé třetině vstřelili vedoucí branku. Ve třetí  jsme dvakrát využili přesilovku a ačkoliv soupeř ještě korigoval šťastným gólem, utkání jsme nepustili," hodnotil vývoj utkání.

Letňany tak nadále pokračují bez výraznějšího zaváhání. Bilance čtrnácti vyhraných utkání v řadě je toho důkazem a nahání soupeřům strach. "
Se spoluhráči jsme si říkali, že nám zbývá posledních šest zápasů. Teď jsme si jeden zeleně odškrtli a jdeme dál. Máme na to, abychom to letos zvládli," dodal odhodlaně Mišner.

Nejdůležitější zápasy však teprve přijdou. Tabulkovými soupeři nejsou jen Bohemians Praha a Lomnice nad Popelkou, ale především největší rival - Hvězda Praha. Právě s ní se svěřenci Jana Doutnáče utkají v dalším kole. 

Hvězda je momentálně na druhé pozici, když si připsala výhru 7:2 nad Lomnicí.

"Chtěl bych vyzvat fanoušky, aby nás v sobotu přišli podpořit v domácím utkání s Hvězdou. Věřím, že bude k vidění parádní hokej se šťastným koncem pro Letce," žádá letňanské fanoušky Mišner, jedna z největších opor "A" mužstva.

Jeho slova by měla být vyslyšena. Už v první vzájemné bitvě před Vánocemi byla v Ice Areně parádní atmosféra.

HC Letci - Bohemians 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 33: Valder (Mrázek, Horáček), 43. Mišner (Štěpán), 56. Štěpán (Zima, Mišner), 60. Bílek (Koubík) - 47. Žák (Benák).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka