Letce o reprezentační pauze skolila viróza
pátek 06. února 2015

Marodka. Starší dorost se na trénink schází v pár lidech

Extraliga staršího dorostu má reprezentační pauzu a letňanskému týmu se náramně hodí. V Ice Areně totiž momentálně trénuje jen pár jeho hráčů. Mohou za to zranění a viróza, která skolila většinu kádru. Letci odehráli poslední soutěžní utkání 23. ledna, příští víkend je na programu dvoudenní moravská mise na půdě Vsetína a Olomouce. Zatím ale není jisté, zda k ní opravdu dojde.

Budete-li v současnosti sledovat trénink starších dorostenců Letňan, nabídne se vám bizarní pohled. Trenéři Milan Antoš s Janem Zlatohlávkem mají pod dozorem gólmana a pět až šest hráčů do pole. 

"Je to složitá situace, ale musíme se s tím vypořádat," tvrdí Antoš. "Doufejme, že se se to příští týden zlepší a budeme pokračovat podle plánu. Pokud by k tomu nedošlo, musely by se asi zápasy odložit."

Současné tréninkové dávky spíše připomínají sraz dobrovolníků. Trenéři kvůli tomu zrušili sobotní trénink, ten nedělní po poledni bude nejspíš opravdu dobrovolný nebo bude zrušen taktéž. 

Letci si už naštěstí zajistili v minulých kolech definitivní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži i pro nadcházející sezonu, takže současné komplikace by tak neměly přivolávat obavy a nervozitu z příštích výsledků. "Je to pro nás úleva, protože kdybychom se měli dál zachraňovat, situace by byla opravdu vážná," tvrdí Antoš.

S torzem týmu momentálně trénuje spíše individuální dovednosti na bruslení, obratnost, střelbu či techniku hole. Herní nácviky se v tak malém počtu dělat moc nedají. V týmu začala řádit chřipková epidemie a třeba Matěj Chalupa dostal antibiotika na zánět horních cest dýchacích. Nemoc už se šíří i mezi hráče mladšího dorostu.

Antoš plánuje, že právě mladší dorostenci vypomůžou příští víkend jeho týmu na tripu po Moravě. Jenže podle pravidel si může vypůjčit jen pět hráčů a k dispozici jich musí mít minimálně dvanáct. "Věřím, že tento počet dohromady dáme. V úterý, ve středu a ve čtvrtek potrénujeme a trochu se z toho dostaneme," doufá. Kádr by měl doplnit i Nazarij Babčuk, který si momentálně plní povinnosti u mládežnické reprezentace Ukrajiny, nebo český reprezentační útočník Václav Burda. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka