Letci porazili Klášterec i Hvězdu v derby
pondělí 16. února 2015

Junioři už o nic nehrají. Přesto dvakrát naplno bodovali

Těžko hledají v závěru sezony motivaci, přesto se letňanští junioři v minulém týdnu vyhecovali a připsali si dvě vítězství. Letci v pátek porazili doma Klášterec nad Ohří 6:3, na Hvězdě v pražském derby pak zvítězili 5:3. Tento dvojzápas tak byl úspěšnější než ten poslední před několikatýdenní pauzou. Trenér Jiří Nikl vyzdvihl i jedince - pochválil oba brankáře, kteří se pravidelně střídají.

V juniorské lize se kvůli odstoupení Berouna skupina O udržení vlastně jenom tak jmenuje. Žádný z týmů nesestoupí, a proto k posledním zápasům nepřistupují úplně naplno. Při utkáních se schází málo hráčů.

Letňanský trenér Jiří Nikl je však se svými svěřenci spokojen. "Těch dvanáct kluků pořád chodí. Trénujou poctivě," chválí juniory kouč. "Jenom není jednoduché je přinutit, aby vždy šli na maximum."

Tak či tak - v pátek si Letci poradili s Kláštercem. Po první třetině vedli domácí 2:0, náskok postupně navýšili a stav po dvou třetinách byl 5:1. Hosté pak zvítězili v poslední části a upravili výsledek na konečných 3:6.

"V utkání jsme byli lepší," řekl trenér Nikl.

Nedělní duel na Hvězdě skončil podobně, ovšem vyvíjel se opačně. "Prospali jsme první třetinu, pak se chlapci rozjeli, ve druhé části vyrovnali a ve třetí třetině rozhodli utkání," hodnotil letňanský kouč derby, v němž zaznamenal Kryštof Špičan hattrick.

Juniorský tým Letců pravidelně dává prostor dvěma brankářům, což platilo i tentokrát. Trenér Nikl právě oba gólmany Erika Horáka a Jiřího Ponikelského ocenil. "Chytali výborně. Ponikelský v neděli dokonce zlikvidoval dva nájezdy," uvedl.

Tento pátek přivítají junioři v Letňanech mostecký klub, o dva dny později je na programu další venkovní derby. Letci se střetnou s Kobrou.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)
Branky domácích:
Neuman 2, Homolka 2, Minář, Špičan. Asistence: Kazda 2, Pavičević, Bartoš, Uhlíř.

Hvězda Praha - HC Letci 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Branky hostů:
Špičan 3, Neuman, Homolka. Asistence: Keller 2, Bartoš, Rulf, Zeliska, Minář.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka