Ostatní třídy odložily své soutěžní zápasy
úterý 17. února 2015

Žákům se dařilo: páťaci dali 11 gólů, čtvrťáci slaví výhry

Letňanští žáci si mohou říct, že uplynulý víkend pro ně byl úspěšný. Hokejisté ze 4. třídy nejprve porazili pražskou Spartu 6:2 a pak ve Zbraslavi zvítězili 6:1. Páťáci vstřelili v jediném zápase pouze o gól méně, když na domácím ledě rozstříleli PZ Kladno 11:1. Zápasy Letců ze šesté, sedmé a osmé třídy se neuskutečnily a byly odloženy na březnové termíny.

Cenný skalp, pak výhra po slabším výkonu

Malí hokejisté ze 4. třídy v pátek porazili silnou Spartu 6:2. "Nemůžu jim nic vytknout, bojovali na sto procent," řekl trenér Jiří Nikl o výkonu letňanských hráčů. Třemi asistencemi vynikl Maxim Brytski.

Devítiletý klučík byl hlavní hvězdou letňanského celku také o den později. Při vítězství 6:1 na ledě Zbraslavi se dokonce blýskl hattrickem, k němuž připojil dvě přesné gólové nahrávky. Kouč Nikl přesto nebyl s výkonem čtvrťáků moc spokojen. "Přistoupili k tomu trochu jinak," srovnával sobotní zápas s pátečním duelem.

Letci soupeře podle trenéra podcenili. "Bylo to takové ospalé," hodnotil Nikl. "Ale to je u dětí normální," usmál se letňanský kouč.

4. třída: HC Letci - Sparta Praha 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
Branky domácích:
Vašíček 2, Godočkin 2, Vosmík, Flieger. Asistence: Brytski 3, Vašíček 2, Horáček.

Zbraslav - HC Letci 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Branky hostů:
Brytski 3, Vašíček 2, Šrámek. Asistence: Brytski 2, Godočkin 2, Vašíček, Helus, Tejkl.

Brankostroj se zastavil až na jedenáctce

O rok starší hokejisté měli teď na programu pouze jedno utkání v Ice Areně. Proti Kladnu si znovu s chutí zastříleli podobně jako v předešlých duelech. Po první třetině si vypracovali náskok 3:0, pak páťáci jednou inkasovali a zastavili skóre až na 11:1.

"Myslel jsem si, že budou silnější," přiznal asistent trenéra Ivan Utěšil. "Ale to nesráží výkon našich kluků, kteří hráli výborně."

V kabině Utěšil pochválil jmenovitě třeba obránce Petra Kalistu či útočníka Tomáše Kudrnu, který zaznamenal celkem pět bodů za tři góly a dvě asistence.

"Hráli jsme dobře individuálně i týmově. Předčili jsme je ve všech ohledech," těšilo ho.

5. třída: HC Letci - PZ Kladno 11:1 (3:0, 4:1, 4:0)
Branky domácích:
Šíba 3, Kudrna 3, Blažek 2, Křišťan, Šercl, Kadlec. Asistence: Kudrna 2, Křišťan 2, Sýkora.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka