Sen Letců o postupu do play-off skončil
úterý 24. února 2015

Chyba v závěru. Mladší dorost znovu prohrál s Libercem

Po necelém týdnu se utkali mladší dorostenci opět s Libercem a po výsledku 3:4 Letci znovu podlehli severočeskému soupeři jen těsně. V domácím prostředí prohráli úterní dohrávku 2:3, když rozhodující branku inkasovali v 59. minutě. "Mrzí nás to, protože zbytečná chyba obrany nás stála body," řekl asistent trenéra Martin Rousek. Letňanský mladší dorost už tak definitivně nemůže dotáhnout Jihlavu na prvním místě.

Minulý duel v Liberci byl v závěru hodně nervózní, Letňanští si stěžovali na přísná vyloučení. Tentokrát proběhlo utkání v naprostém klidu. Žádné staré účty se znovu neotevíraly. "To bylo spíš na rozhodčích, ne mezi oběma týmy," usmál se při otázce na vypjatý konec kouč Rousek. "Teď ke konci vyloučili víc libereckých hráčů," dodal asistent Tomáše Blažka.

Utkání bylo podle Rouska naprosto vyrovnané, i když moc šancí nebylo. "Mohla vyhrát obě mužstva. Zápasu by slušela remíza," myslí si letňanský kouč.

Liberec se ujal vedení, domácím Letcům se ve třetí části povedlo vyrovnat na 2:2. Ovšem minutu před koncem zůstal hostující Šíp úplně volný před brankou a tečoval střelu od modré čáry do branky. "Byla to naše chyba," uznal Rousek.

Další porážka mladšího dorostu znamená, že v nadstavbové části extraligy už nemohou ve skupině D pomýšlet na postup do play-off. Nehrozí ani pád do nižší soutěže, takže konec sezony bude pro Letce klidný.

S Ice Arenou se po dvou venkovních duelech rozloučí v neděli 8. března proti Mladé Boleslavi.

HC Letci - Liberec 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky:
46. Sklenář (Kučera), 54. Fabiánek (Vojtela, Bouřil) - 11. Charvát (Maťátko), 24. Čermák (Bednář, Chrtek), 59. Šíp (Kunst, Čermák). Rozhodčí: Jechoutek - Ovsík, Frodl. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 30:32.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka