Letci ubojovali povinné tři body z Kolína
pondělí 02. března 2015

Mladší dorost vyhrál. Trenérovy představy ale nenaplnil

Porážka, vítězství, porážka, vítězství... Tohle tempo drží mladší dorostenci Letňan od 11. ledna už deset utkání v řadě a nezměnilo se ani po nedělním zápase. Letci si přijeli pro tři body do Kolína, s nímž si díky výsledku 3:1 vylepšili už tak kladnou vzájemnou bilanci. Naději na postup do play-off ovšem nemají. V tomto týdnu je čekají poslední dvě soutěžní klání.

Mladší dorostenci hrají v závěru extraligové nadstavby o udržení už jen o čest. Ve skupině D nemohou skončit hůř než třetí, jenže jejich pozice zároveň znamená, že se jim blíží konec sezony.

Možná právě proto už hledají hůř koncentraci na poslení zápasy. Bylo to znát i na půdě posledního Kolína, kde Letci vyhráli zásluhou trefy Andreje Vojtely a dvougólového střelce Lukáše Rouska.

"Nevím, jestli to bylo ubojované vítězství, ale rozhodně jsme nepodali stoprocentní výkon," přiznal kouč Tomáš Blažek. "V zápasech s Kolínem máme vždycky problémy. Možná je to podvědomím, že hrajeme s posledním týmem tabulky. Kluci to odehráli na půl plynu."

Své mužstvo přitom chce motivovat k tomu, aby i přes nulovou šanci na play off dohrálo soutěž s maximálním nasazením. "Slíbil jsem jim překvapení, pokud u nich uvidím snahu. Ale v Kolíně jsem zatím nic takového neviděl."

Mladší dorost čeká ve čtvrtek poslední výjezd na venkovní hřiště - a rovnou za lídrem tabulky Jihlavou. V neděli se s letošním ročníkem rozloučí domácí bitvou s Mladou Boleslaví.

"V obou případech očekávám kvalitní zápasy a důstojnou rozlučku se sezonou," doufá letňanský trenér. "Chci, aby se k tomu kluci postavili zodpovědně."

Kolín - HC Letci 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. Grauer (Štefan) - 15. Vojtela (Danov, Fabiánek), 33. Rousek (Lytvynov), 60. Rousek (Kučera). Rozhodčí: Špringl - Prášil, Kratochvíl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 98. Střely na branku: 23:32.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka