čtvrtek 03. listopadu 2011

Starší dorost přivezl tři body z Mladé Boleslavi

Ve čtvrtek dopoledne hráli starší dorostenci 18. kolo ELSD v Mladé Boleslavi. Pro oba týmy velice důležité utkání nakonec lépe zvládli Letci a dokázali tak zvítězit už potřetí v řadě, tentokrát v poměru 4:2.

Utkání hrané na malé boleslavské ploše neslibovalo stejně jako v posledním zápase příliš hokejové krásy. K vidění byl ale úplně jiný hokej než v prvním kole. Oba týmy přizpůsobili taktiku malému prostoru a tak byl k vidění přímočarý, bruslivý hokej, plný nastřelovaných kotoučů a osobních soubojů.

V první třetině měli více ze hry Letci, nicméně opět nedokázali proměňovat šance a to ani během 4 přesilových her, které měli k dispozici. Boleslav hrozila z rychlých protiútoků a především třetí letňanská obrana měla nemalé problémy a nakonec také v 18. minutě inkasovala, když se dokázal proti Jandovi prosadit Podsedníček (1-0).

Do druhé třetiny nastoupili Letci v početní výhodě 5 proti 4 a po 28 vteřinách dokázal Chvátalovu přihrávku proměnit ve vyrovnávací branku střelou z voleje Šír (1-1).
Oba týmy tak začínali znovu od nuly a průběžně si předávali iniciativu v utkání, nicméně nikdo ze soupeřů nedokázal překonat dobře chytající brankaře a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 1-1.

Třetí třetina nabídla opatrný hokej, který nakonec rozhodly přesilové hry. Letci hráli od 45. minuty čtyřminutovou přesilovou hru 5 na 4 a na konci druhé přesilovky propálil vše co mu stálo v cestě od modré čáry Vacek (1-2).
V 54. minutě byl vyloučen letňanský Kaplan, nicméně stejný kousek jako v Pardubicích předvedl Litera i dnes v Boleslavi - vypíchl puk na vlastní modré poslednímu boleslavskému hráči, únik zakončil backhandovým blafákem a posunul tak Letce ve vlastním oslabení do dvougólového vedení (1-3).
Letci se soustředili na obranu a v 58. minutě bohužel při skrumáži před vlastní brankou faulovali a Boleslav tak šla 2 minuty před koncem do přesilové hry. Po buly získali domácí puk a pěknou kombinaci zakončoval do prázdné branky nepokrytý Semirád (2-3).
Letce tak čekalo krušných 90 vteřin a Boleslav po time-outu nastoupila s šesti hráči v poli. Po buly ve středním pásmu se ale k puku dostal Kaplan a lehkým backhandem poslal puk od červené čáry do prázdné boleslavské branky (2-4).

Letci tak zvládli důležité utkání a odskočili svému soupeři na rozdíl 5-ti bodů.

V sobotu hostí starší dorost soupeře z Budějovic (15:30). Další kolo ELSD se hraje až 17.11. po reprezentační přestávce.

VÝSLEDKY 18. KOLO ELSD - skup. S

TABULKA PO 18. KOLE






Čtěte také

Podcast hokej zblízka