Po delší době hráli všichni žáci soutěž
středa 04. března 2015

Sedmáci si zastříleli. Hned dvě třídy prohrály v Liberci

Na přelomu února a března se konečně fanoušci žákovských kategorií dočkali kompletního programu. Všichni mladí Letci sehráli soutěžní zápas. Tři třídy zvítězily - sedmáci dokonce dali 16 gólů. Nedařilo se pouze šesťákům a osmákům, kteří shodou okolností prohráli v Liberci stejným výsledkem 3:4. Výkony některých malých hokejistů ovlivnily myšlenky na začínající jarní prázdniny.

Povinné vítězství a příště Sparta

Čtvrtá třída si zápasem na Hvězdě splnila povinnost, když v pražském derby zvítězila 6:2. "Ale po dvou třetinách byl vyrovnaný stav, trochu jsme se trápili. Až ve třetí třetině jsme konečně proměnili šance a dali góly. Jsem rád, že to vzali na sebe ti, od nichž se to očekávalo. Za to jsem fakt rád," řekl asistent trenéra Marek Horáček.

Letcům dělal ze začátku problém vysoký a kvalitní gólman soupeře, až po vystřídání brankářů domácí ztratili s favorizovanými Letňany krok. "Bylo to zasloužené vítězství," uvedl kouč Horáček. Hostující celek přitom musel využít hned pět mladších hráčů, Hvězda hrála kompletní.

Pěti góly zazářil Martin Vašíček. Právě jeho označil letňanský asistent za jednoho z těch, kteří dokážou vyrovnané utkání rozhodnout. A tým takové hráče potřebuje. "On dává góly pravidelně, má super střelu. Klidně mohl dát ještě víc branek," řekl Horáček.

Teď v sobotu se malí Letci střetnou se Spartou o první místo v soutěži. Očekávánou bitvu však mohou narušit probíhající jarní prázdniny. Zatím není jisté, kolik čtvrťáků bude v době utkání na horách. "Osobně mě trochu mrzí, že kluci odjeli. Že budeme hrát na Spartě o prvenství, se očekávalo," tvrdí Horáček. "Netuším, jak to má s absencemi soupeř, ale trochu se toho bojím."

4. třída: Hvězda Praha - HC Letci 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)
Branky hostů: Vašíček 5, Šrámek. Asistence: Svoboda 2, Horáček, Tejkl, Dvořák, Helus.

Páťáci jako by byli na prázdninách

Malí hokejisté z páté třídy v neděli odehráli další utkání, aby zastavili minisérii dvou porážek v řadě. Letci porazili "béčko" Podblanicka hladce 5:0. Vzhledem k tomu, že hosté byli aktuálně až 16. týmem žákovské soutěže, připsali si Letci do tabulky dva v podstatě povinné body.

"Odehráli jsme poměrně solidní utkání, i když v trochu línějším tempu a na některých hráčích už bylo znát, že jsou myšlenkami spíše na lyžařském vleku než na ledě Ice Areny," prohlásil Jan Zlatohlávek. Narážel tím na fakt, že většina týmu odjela po utkání na hory, protože začínají jarní prázdniny.

"Negativem byla určitě špatná produktivita, protože proti tomuto soupeři, který postrádal kvalitu, jsme se měli daleko výrazněji prosadit, špatně jsme řešili některé situace, což mělo za následek pouhých pět branek v síti soupeře," pokračoval v hodnocení letňanský kouč Zlatohlávek. "Na druhou stranu oceńuji, že jsme po velmi dlouhé době vyhráli s nulou."

Naposledy páťáci stejný výsledek zaznamenali v říjnu v Nymburce. V nadcházejícím týdnu budou mít Letci kvůli prázdninám trochu volnější režim, pak se však začnou naplno připravovat na poslední tři těžká utkání soutěže, která rozhodnou o konečném umístění.

5. třída:: HC Letci - Podblanicko "B" 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky domácích:
Uher 2, Panýr, Havlůj, Kudrna. Asistence: Sýkora 2, Šercl, Kalajev.

Ach, zase ten nepříjemný Liberec...

Kdyby měli šesťáci z Letňan vybrat neoblíbeného soupeře, řeknou zřejmě bez váhání - Liberec. Letci prohráli v úterý pod ještědským vysílačem 3:4 a nedokázali ani napočtvrté na tohoto soupeře vyzrát. V předchozích třech případech Letňanští vstřelili pokaždé jen tři branky. "Opakovalo se to počtvrté v sezoně," smutní trenér Martin Uldrich. "Proti Liberci se trápíme, přehrajeme je, ale neproměňujeme šance."

Hosté přitom začali slušným výkonem a dostali se po první třetině do vedení, ale domácí utkání otočili ve druhé třetině díky individuálním chybám malých hokejistů z Letňan. "Ale jsou to děti, učí se to," není ke svým svěřencům přísný kouč Uldrich, který však nikoho jmenovitě nepochválil.

Po třech ligových zápasech čeká šestou třídu ještě závěrečný turnaj v Plzni, kde se systémem play-off setká nejlepších osm týmů. "Budeme mít silné soupeře, ale těšíme se na to," řekl Uldrich. Sezonu defintivně ukoční žákovské klání na začátku dubna. 

6. třída::Liberec - HC Letci 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky hostů: Ullrych 2, Dobrov. Asistence: Čech 2, Strnad, Vlasák.

Předvíkendová kanonáda sedmáků

Letňanští hráči ze sedmé třídy si v pátek s chutí zastříleli, Černošicím dali celkem 16 branek a zaznamenali tak třetí nejvyšší počet vstřelených gólů při jednom zápase této sezony. "Soupeř měl sice dobrý začátek, ze dvou střel dal dva góly, ale neměli jsme strach, protože jsme inkasovali z brejků, jinak jsme byli prvních pět minut u nich v pásmu. Od desáté minuty první třetiny to de facto byla hra na jednu branku," zhodnotil utkání trenér Martin Rousek.

Letci tak měli možnost hrát hokej v klidu a vylepšovat si osobní statistiky - třeba jako Michal Klimo s bilancí 5+2. "Zápas vyšel skoro všem. Celý jejich útok dobře kombinoval. Bylo nás dvanáct, tak jsme točili sestavu," řekl Rousek.

Cílem Letců je si užít zbytek sezony. "A pokusit se vyhrát všechna čtyři utkání," dodal letňanský kouč Rousek. "Se Sedlčany to bude těžké. Ostatní bychom měli vyhrát. Hlavně aby kluci byli zdraví a podali dobré výkony jako po Novém roce. Letos jsme neměli vyloženě špatný zápas."

7. třída: Černošice - HC Letci 3:16 (2:6, 1:6, 0:4)
Branky hostů:
Klimo 5, Jansa 4, Adamec 3, Zrcek 2, Stupka 2. Asistence: Jansa 3, Klimo 3, Zrcek, Stránský, Bespalčenko, Appelt, Klatt.

Těsná prohra po individuálních chybách

Osmáci jeli trochu netradičně až v úterý do Liberce a ve vyrovnaném utkání nakonec podlehli těsně 3:4. "Hrál druhý tým se třetím, což bylo znát. Hrálo se kvalitní utkání," řekl trenér Ladislav Kadaně.

Hosté začali lépe, vytvořili si několik šancí, ale neproměnili je a pak po dvou individuálních chybách v obraně dvakrát inkasovali. "Pak jsme snížili, ale vzápětí nám odskočil Liberec zase o dva góly. Dotahovali jsme, ale nepodařilo se to," zalitoval letňanský kouč.

Kadaně pochválil Letce za týmový výkon a okomentoval také své dva svěřence - obránce Michaela Krutila a útočníka Václava Adamce, kteří mají za sebou prestižní turnaj v Kanadě, kde reprezentovali český hokej ve výběru s názvem Czech Knights. Projevilo se to nějak na jejich hře? "Určitě nehrajou špatně, na ročník 2002 jsou výborní, ale je vidět, že jsou mladší. Pořád mají na čem pracovat," uvedl Kadaně.

Osmá třída Letňan chce vyhrát poslední čtyři zápasy sezony, tři z nich budou domácí.

8.třída: Liberec - HC Letci 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky hostů: Duchan 2, Souček. Asistence: Klikorka, Krutil, Rudolf.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka