Zbylé třídy soutěžní zápasy nehrály
čtvrtek 12. března 2015

Bilance žáků: šestka i čtyřka zvítězily, ale osmička padla

O uplynulém víkendu a trochu netradičně také v úterý sehráli malí hokejisté z Letňan několik utkání. Čtvrtá třída se raduje z cenné výhry na Spartě, šestka vyhrála dokonce dvakrát - v derby s Hvězdou nastříleli Letci dvanáct gólů. Pouze letňanští osmáci na soupeře nestačili. Doma s Pardubicemi padli těsně 4:5, ačkoliv před třetí třetinou vedli ještě o dva góly. Náskok bohužel nestačil.

Další velké vítězství

Čtvrťáci mají v posledních zápasech formu, když popáté za sebou vyhráli. Po nedávné demolici Slavie si teď Letci troufli také na Spartu, na jejím ledě vybojovali vítězství 8:5.

"Prospali jsme prvních pět minut, kluci se vrátili z hor, takže trvalo, než se do toho dostali," hodnotil začátek utkání trenér Jiří Nikl. "Od druhé třetiny jsme začali pracovat."

Letňanský kouč má radost právě kvůli celkovém součtu branek proti pražským "S" - Slavia dostala deset, Sparta osm. "Je to příjemné, vidíte za sebou nějakou práci," přitakává Nikl.

Jmenovitě pochválil Martina Vašíčka, který zaznamenal na ledě Sparty hattrick, a také oba dva brankáře, které Letci prostřídali. "Ale pracoval celý mančaft," tvrdí trenér Nikl.

4. třída: Sparta Praha - HC Letci 5:8 (3:1, 1:4, 3:1)
Branky hostů: Vašíček 3, Šrámek 2, Brytski, Štípek, Hnízdil. Asistence: Vosmík 2, Šrámek, Vašíček, Brytski, Godočkin.

Dva zápasy, dvě výhry

Šestá třída nyní měla na programu dokonce dva duely. A v obou se Letci radovali z výher. Ovšem trenér Martin Uldrich nebyl s výkonem hráčů spokojen. Pardubice jsou podle něj soupeř, proti němuž měli letňanští žáčci nasázet daleko víc branek. 

"Zápas byl zklamáním. Málo gólů, špatný výkon," řekl Uldrich. "Každý to hrál sobecky na sebe. Kluci absolutně nechtěli spolupracovat."

Trenéři se to svým svěřencům snažili vtlouct do hlavy, ale nezafungovalo to. "V kabině jsme se o tom bavili, říkáme jim pořád ty samé věci."

To zápas v Ice Areně s pražskou Hvězdou už byl přístupem Letců rozdílný. Po rozpačitém začátku se vypořádali s problémem, jak dávat góly. To se povedlo ve druhé třetině. "Ve třetí jsme je přehráli," myslí si Uldrich. "Kluci byli disciplinovaní, chtěli si to dávat, roztáhli hru. Byli jsme spokojení."

Hráče utkání se po smršti Pardubic těžko hledá. Uldrich přesto vybral ze sestavy jméno, které si zaslouží tento titul - Lukáš Strnad. "Líbil se mi," poznamenal Uldrich.

6. třída: HC Letci - Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky domácích:
Dobrov, Tůma, Václavík, Vlasák. Asistence: Tůma, Pinkas.

HC Letci - Hvězda Praha 12:1 (1:1, 3:0, 8:0)
Branky domácích: Vlasák 3, Dobrov 2, Strnad, Bucek, Straka, Václavík, Ullrych, Broš, Tůma. Asistence: Dobrov 2, Strnad 2, Ullrych, Vlasák, Václavík, Tůma, Bucek, Pinkas, Vojta.

Prohra v útočném utkání

Pouze hokejisté z 8. třídy neuhráli žádné body. S Pardubicemi padli 4:5, přitom ještě po dvou třetinách vedli 4:2.

"Bylo to útočné utkání v solidním tempu. S Pardubicemi je to vždycky tak nějak podobné. Nehraje se moc dozadu," prohlásil trenér Ladislav Kadaně.

Podle kouče měli domácí v kádru čtyři individuálně schopné hráče, kteří dokáží rozhodovat zápasy. "Ale až ve třetí třetině nám došly síly," upozornil Kadaně. V utkání se dvěma góly blýskl Tadeáš Pinkas.

Úterní duel s pražskou Hvězdou se ale Letcům absolutně nevyvedl a svému rivalovi prohráli vysoko 1:8, když jedinou branku zaznamenal Jan Vrba. "Byl to zápas blbec, nepovedl se nikomu od gólmana až po posledního útočníka. Jako by se nám sesypal domeček z karet," nechtěl Kadaně výkon příliš komentovat.

8. třída: HC Letci - Pardubice 4:5 (3:2, 1:0, 0:3)
Branky domácích: Pinkas 2, Duchan, Riley. Asistence: Tzovairis, Pinkas.

HC Letci - Hvězda Praha 1:8 (0:1, 0:4, 1:3)
Branka domácích:
Vrba. Asistence: Pinkas.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka