Baráž o 2. ligu je pro Letce stále otevřená
pondělí 16. března 2015

Muži začali kvalifikaci výhrou, pak však v Lomnici padli

Letňanské "áčko" o víkendu vstoupilo do kvalifikace o 2. ligu. Letcům start vyšel, v domácím prostředí si v pátek poradili s rezervou Kadaně a zvítězili 4:2. V neděli však poprvé v sezoně prohráli s Lomnicí nad Popelkou, na jejímž ledě padli 2:5. "Jsem spokojený, kluci makají, nic nevypouštějí," hodnotí trenér Letců Jan Doutnáč. Zbývající dvě utkání o baráž budou podle kapitána Jana Mišnera hodně těžké.

Před pátečním duelem byl naplánovaný ceremoniál, kde měli hokejisté z Letňan dostat pohár za vítězství v Pražském přeboru. Ovšem rytec nestihl zpracovat logo pražského klubu, takže trofej předají zástupci svazu až při dalším domácím zápase v pátek 27. března.

Letci se však odměnili přímo na ledě při zápase. Kadaňského soupeře přetlačili 4:2. "Rozhodla neukázněnost soupeře," řekl letňanský kouč Doutnáč. "Nehráli sice nějak přehnaně tvrdě, ale měli obrovské množství faulů holí, měli asi sedmnáct vyloučených."

Hráči Kadaně byli podle Doutnáče, jemuž na střídačce pomáhali i Martin Rousek s Tomášem Blažkem, hokejově vyzrálejší, silovější. Přesto domácí uspěli.

Výsledek trenéra letňanských mužů potěšil, ovšem celkový dojem pokazily neproměněné přesilovky. "Hráli jsme asi šest minut pět proti třem. Ne že bychom nedali gól, my jsme prakticky ani neohrozili branku," zlobil se Doutnáč. Rozhodčí však za oba víkendové mače pochválil. 

V Lomnici chyběly síly

V neděli už se Letci střetli se starým známým soupeřem. Páté utkání proti Lominci však Letňanští poprvé nezvládli.

Hosté přitom byli v první třetině daleko lepší, ovšem prohráli 1:2. "Měli jsme vyložené šance," poznamenal Doutnáč. Kapitán Jan Mišner souhlasil: "Já sám jsem neproměnil hned několik vyložených gólovek."

Od poloviny zápasu se projevila únava z pátečního zápasu. "Nejsme zvyklí hrát dvě utkání za víkend. V poslední třetině jsme neměli sílu na zvrat, zmizela rychlost, soupeř nás trestal včetně úžasné páté branky. Vyhráli zaslouženě," uznal kouč Doutnáč.

Trenér je zatím s vývojem baráže spokojen, kapitán týmu však byl po nedělním utkání naštvaný. "Kdybychom tam uspěli, už jsme pomalu mohli slavit postup, ale takhle je to pořádně zamotané," řekl Mišner.

Letci tuto neděli jedou do Kadaně, příští pátek přivítají Lomnici. Právě tyto dva zápasy rozhodnou, zda postoupí dál.

HC Letci - SK Kadaň "B" 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky domácích: Uhlíř, Krňanský, Štěpán, Mrázek. Asistence: Zima, Štěpán, Horáček, Mišner, Chvojka.

Lomnice nad Popelkou - HC Letci 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Vašek (Knap, Kuch), 19. Rudiš, 24. Rutkovský (Syrovátka J.), 48. Špaček (Martinec), 50. Vašek (Kedršt, Knap) - 19. Štěpán (Mišner), 21. Zima (Šramota).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka