Čtyřka už zakončila soutěžní ročník
úterý 17. března 2015

Žáci na závěr sezony: vyhráli páťáci, sedmáci i osmička

Zatímco juniorka i dorostenecké týmy mají už ligové zápasy za sebou, ke konci se v Letňanech chýlí soutěžní ročník i nejmenším hokejistům. Čtvrtá třída na závěr podlehla Kobře, páťáci si připsali dvě vítězství a Letci ze šestky padli v posledním utkání v Mladé Boleslavi. Z vítězství se radovali rovněž letňanští sedmáci a osmáci, kteří uspěli po čtyřech porážkách v řadě.

Jeden ze dvou výpadků

Čtvrtá třída už má pro letošní sezonu se soutěžními zápasy hotovo. Letci se však rozloučili domácí prohrou 4:8 s Kobrou. Pražský celek byl jediný, který nedokázali letňanští hráči porazit.

"Špatný, špatný," spustí při vzpomínce na nedělní duel trenér Jiří Nikl. "Bez nasazení a bojovnosti se nedá hrát. Kobra byla lepší, my podle mě máme horší beky."

Jediný, koho mohl letňanský kouč pochválit, byl Martin Vašíček, střelec všech čtyř branek domácích. "Myslím, že má dobré předpoklady do budoucna. Hlavně chce, při tréninku jde do všeho naplno, je pracovitý, poslouchá," řekl Nikl.

Celkově je se sezonou spokojený: "Kluci odváděli dobrou práci až na ty dva výpadky."

4. třída: HC Letci - Kobra Praha 4:8 (1:2, 0:3, 3:3)
Branky domácích:
Vašíček 4. Asistence: Jelínek, Godočkin.

K výhře pomohli i šesťáci

Letňanská pátá třída má za sebou dokonce dva zápasy. Ve čtvrtek Letci rozdrtili výsledkem 11:1 v městském derby Kobru. "Utkání dopadlo výsledkově velmi dobře, ale herně už tolik ne," poznamenal trenér Jan Zlatohlávek.

Kvůli značné marodce a jarním prázdninám měli Letňanští nouzi o hráče, takže sáhli po třech posilách ze šestky. A právě Lukáš Strnad, Josef Broš a Marek Vlasák byli rozhodujícím faktorem utkání.

"Páťáci nepodali příliš kvalitní výkon, což bylo dáno čtrnáctidenní zápasovou absencí, navíc jsme trénovali v malém počtu hráčů, takže nám chyběly klasické týmové tréninky. Taky jsme hráli ve všední den a hráči přišli na zápas rovnou ze školy," vysvětlil Zlatohlávek.

Druhé utkání bylo na programu v neděli a letňanská pětka už nastoupila v klasické sestavě. "A musím všechny pochválit," řekl Zlatohlávek k výhře 8:3 nad týmem ze Sedlčan. "Výborně zahráli hlavně obránci. Předvedli jsme bojovný výkon, kombinovali, dobře se pohybovali a houževnatého soupeře jsme přehráli."

Klíčovým momentem byla trefa Davida Šercla na 5:2, který zakončil po individuální akci a v utkání dal celkem dva góly.

5. třída: HC Letci - Kobra Praha 11:1 (2:1, 4:0, 5:0)
Branky domácích:
Strnad 3, Broš 3, Blažek 2, Vlasák, Uher, Kadlec. Asistence: Vlasák 3, Šercl 2, Blažek, Strnad, Broš.

HC Letci - Sedlčany 8:3 (4:1, 3:1, 1:1)
Branky domácích:
Šercl 2, Kudrna, Uher, Blažek, Sýkora, Šíba, Havlůj. Asistence: Van Luyk 2, Sýkora, Šíba.

Neúspěšná přestřelka s Boleslaví

Šesťáci zažili v předposledním zápase soutěžního ročníku divokou přestřelku v Mladé Boleslavi, kde nakonec prohráli 8:9.

"Může se zdát, že to byl kvalitní vyrovnaný zápas, ale my jsme spíš byli zklamaní z výkonu. Boleslav taky nepředvedla, na co doopravdy má, jenže my jsme podali naprosto tragický výkon," řekl trenér Martin Uldrich. 

"Chlapci si mysleli, že když porazili Hvězdu, tak to půjde samo. Asi ještě zůstali na hrušce z předchozího zápasu," zlobil se při hodnocení Uldrich.

Jeho hráči prý nestřídali tak, jak měli, a neplnili pokyny. "Nemůžu být spokojený," prohlásil kouč.

6. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 9:8 (4:2, 2:1, 3:5)
Branky hostů:
Dobrov 3, Broš 2, Straka, Vlasák, Strnad. Asistence: Dobrov 2, Strnad 2, Vlasák, Čech, Václavík.

Jasná výhra nad Kobrou

Letňanští hokejisté ze sedmé třídy zvládli utkání po 14 dnech bez soutěžního zápasu a ve čtvrtek jasně porazili pražskou Kobru 7:2. První gól vstřelili domácí už po 18 sekundách, ovšem jeho autor Michal Klimo nebyl napsaný na soupisce a nemohl hrát celý zápas.

"Postupně jsme byli lepší, měli jsme převahu a překonali gólmana," řekl trenér Martin Rousek. V utkání se třemi góly a čtyřmi asistencemi prosadil Filip Zrcek.

V pondělí sedmáci dohrávali duel s PZ Kladno a už před úvodním buly trenér vyslovil své přání. "Očekávám, že se gólově prosadíme a dáme soupeři přes deset branek." To se také vyplnilo, Letci svého soka rozdrtili vysoko 16:3. Hned šestkrát se prosadil Ďaniel Bespalčenko.

7. třída: HC Letci - Kobra Praha 7:2 (2:1, 2:1, 3:0)
Branky domácích:
Zrcek 3, Adamec 2, Bespalčenko, Jansa. Asistence: Zrcek 4, Adamec, Tůma.

HC Letci - PZ Kladno 16:3 (4:0, 4:1, 8:2)
Branky domácích:
Bespalčenko 6, Adamec 4, Klimo 2, Krutil 2, Jansa, Appelt. Asistence: Jansa 4, Appelt 3, Krutil 2, Bespalčenko 2, Adamec, Petr, Zrcek, Klimo, Klatt, Stupka.

Málo hráčů na obou stranách

Předposlední soutěžní zápas mladí Letci zvládli. Osmáci přetlačili v Mladé Boleslavi domácí hráče výsledkem 4:3. "Byl to vyrovnaný zápas. Nám se proti nim moc nedaří, bylo to urputné," řekl trenér Ladislav Kadaně. 

"Byli jsme lepší po celý průběh hry a zasloužili jsme si vyhrát. Podali jsme týmový výkon a jsem rád, že jsme prolomili sérii čtyř porážek za sebou."

Teď Letce čeká zakončení ligové sezony s Hradcem Králové, prvním celkem tabulky. "Užijeme si to a pokusíme se rozloučit úspěšně," vyhlíží Kadaně další utkání.

8. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Branky hostů: Klikorka, Adamec, Škutina, Pinkas. Asistence: Pejchal, Vrba, Vlček.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka