Sezona už končí téměř všem mužstvům
úterý 07. dubna 2015

Letci sbírali medaile: šesťáci vyhráli, trojka má i stříbro

O velikonočním víkendu si závěr sezony zpestřily na turnajích další týmy hokejových Letňan. A Letci své příznivce potěšili bohatou koledou. Šestá třída ovládla třídenní turnaj ve Světlé nad Sázavou, třeťáci si z klání v Chebu vezou stříbro a bronz. A nejstarší žáci si už vyzkoušeli ve kvalitně obsazeném turnaji na pražské Slavii přechod do kategorie mladšího dorostu.

Nejdůležitější byla týmovost

Druháci odehráli v sobotu v Berouně turnaj v minihokeji a skončili čtvrtí z pěti účastníků. Po vysokém vítězství nad Kralupy nad Vltavou bohužel ostatní utkání prohráli. "Ale klidně jsme je mohli vyhrát," litoval asistent trenéra Jan Mišner. "Tlačili jsme, nedali jsme góly a oni pak několikrát ujeli."

I přes umístění mimo stupně vítězů letňanský kouč svůj tým v pochválil. "Kluci hráli super, makali," ocenil Mišner nasazení malých Letců. A je rád, že začínající hokejisté udělali od začátku velký pokrok. "Žijou tím, že jsou Letci. Působí jako tým," dodal.

2. třída: Turnaj v Berouně
Výsledky:
HC Letci - Kralupy nad Vltavou 22:0, HC Letci - Kobra Praha 4:8, HC Letci - Příbram 2:6, HC Letci - Beroun 5:8. Pořadí: 1. Beroun, 2, Příbram, 3. Kobra Praha, 4. HC Letci, 5. Kralupy nad Vltavou.

Soudržné výkony přinesly kovy

Také o rok starší Letci odehrál minihokejový turnaj. Třeťáci se už počtvrté zúčastnili podniku v Chebu s tím, že všechny týmy byly rozděleny na "áčko" a "béčko". "Na závěrečný turnaj jsem vzal všechny děti, které mohly," poznamenal trenér třeťáků Ladislav Kadaně. "Kluci hráli hezký hokej. Jenom v jednom zápase vyhořeli."

Nad síly prvního letňanského týmu byla pouze Třemošná, B-tým skončil v pátečním měření sil třetí, protože ho přeskočil ještě domácí záložní celek.
 
Individuálního úspěchu se navíc dočkali Richard Barninec a Denis Ciolek, kteří byli vyhlášení nejlepšími hráči ze dvou týmů Letců. V tomto týdnu se kouč Kadaně s dětmi rozloučí a dá jim pár rad do příští sezony.

3. třída: Turnaj v Chebu
Výsledky:
HC Letci "A" a "B" - Louny "A" a "B" 3:2 a 3:3, HC Letci "A" a "B" - Karlovy Vary "A" a "B" 10:3 a 7:4, HC Letci "A" a "B" - Cheb "A" a "B" 7:4 a 4:2, HC Letci "A" a "B" - Třemošná "A" a "B" 2:7 a 2:4.
Pořadí: 1. Třemošná "A", 2. HC Letci "A", 3. Louny "A", 4. Karlovy Vary "A", 5. Cheb "A"; 1. Třemošná "B", 2. Cheb "B", 3. HC Letci "B", 4. Louny "B", 5. Karlovy Vary "B". 

Cenný triumf ve finálové bitvě

Třídenní klání ve Světlé nad Sázavou dopadlo nad očekávání všech. Letci ze šesté třídy totiž nepříliš povedené vystoupení v Plzni napravili a celý turnaj ovládli. Atraktivní finále proti Hradci Králové vyhráli Letňanští bez čtyř lidí základní sestavy 3:1 a mohli se radovat z turnajového vítězství.

"Se sezonou celkově moc spokojený moc nejsem, ale tohle byla hezká tečka, povedlo se nám to hezky zakončit," řekl trenér Martin Uldrich k výsledkům a výkonům svého mužstva.

Také tady se dva Letci mohou pochlubit individuálními trofejemi - nejužitečnějším hráčem turnaje byl Tomáš Václavík, nejlepším útočníkem pořadatelé vyhlásili Jakuba Tůmu.
 
6. třída: Turnaj ve Světlé nad Sázavou
Výsledky:
HC Letci - Výběr Vysočiny 10:0, HC Letci - Domažlice 16:1, HC Letci - Černošice 9:0, HC Letci - Vimperk 2:0. Finále: HC Letci - Hradec Králové 3:1. Pořadí: 1. HC Letci, 2. Hradec Králové, 3. Vimperk, 4. Výběr Vysočiny, 5. Černošice, 6. Domažlice.

Pozitivní dojem z prvního testu

Osmáky čekala první prověrka po přechodu mezi mladší dorostence. Kvalitně obsazený turnaj s mezinárodní účastí na pražské Slavii zvládli obstojně a skončili na třetí místě. První skončila Sparta před odvěkým rivalem z Vršovic.

"Kluci podali docela slušný výkon, někteří hráči se prali s fyzickou převahou starších hráčů," poznamenal nový asistent trenéra Ladislav Kadaně. Ve dvou zápasech se Letci utkali se švédskými konkurenty z Örebro. 

"Měli také mladší hráče, ale byli narostlí. Nedostávali jsme se snadno do předbrankového prostoru," uvedl Kadaně. "Celkový dojem z turnaje je pozitivní. Do obrany jsme hráli velmi slušně, musíme zapracovat na útoku, kde jsme ztráceli."

Trenérům tento turnaj leccos naznačil. "Musíme hodně zesílit, zrychlit. Je vidět, že přechod z žáků do extraligového dorost je obrovský, všechno je rychlé a už se pracuje i s taktikou," vypočítává Kadaně.

V létě se podle něj projeví, jak na sobě mladí Letci budou pracovat. "Někdo bude muset zabrat hodně, je to sice dvouročníková soutěž, ale ani starší hráči nemají nic jistého," upozorňuje Kadaně.

Mladší dorost: Turnaj v Praze
Výsledky:
HC Letci - Slavia Praha 2:4, HC Letci - Örebro "Reds" 9:2, HC Letci - Örebro "Whites" 3:4, HC Letci - Sparta Praha 3:2. Pořadí: 1. Sparta Praha, 2. Slavia Praha, 3. HC Letci, 4. Örebro "Reds", 5. Örebro "Whites".

Čtěte také

Podcast hokej zblízka