U týmu končí Uldrichův asistent Petr Míka
čtvrtek 09. dubna 2015

Šesťáci v lize skončili šestí. Čekal jsem víc, přiznal kouč

Na soupisce šesté třídy najdete v Letňanech řadu zajímavých talentů. V uplynulém ročníku ligy mladších žáků však Letci nedokázali předpoklady zcela naplnit. Ve své skupině C skončili až na šestém místě. "S umístěním nejsem spokojený," přiznal v hodnocení sezony trenér Martin Uldrich, jenž dostane pro příští ročník nového asistenta. Ten dosavadní Petr Míka totiž u týmu končí.

Proč nejste spokojený?
Čekal jsem víc. Samozřejmě, že je to žákovská soutěž, takže by se tolik na umístění přihlížet nemělo, ačkoliv výsledky jsou taky důležité. Ale věděli jsme, že mančaft kvalitu má, proto jsme si mysleli, že bude daleko výš. Uvědomovali jsme si, že máme ve skupině silné soupeře jako Hradec Králové nebo Kolín. Čekali jsme, že budeme za nimi na třetím místě.

Kdy se podle vás lámala sezona? Kdy bylo zřejmé, že cíl nesplníte?
Myslím, že tak od listopadu se přestalo úplně dařit. Někteří kluci už byli takoví hokejově vyčpělí, protože u nás je sezona celoroční. Začíná se dřív a do toho spousta kluků trénuje i na hokejových školách, takže toho mají hodně. Místo odpočinku jedou ještě jinam a z hokeje jsou pak otrávení.

Kdy jste naopak zažili nejlepší období? Bylo to v říjnu, kdy jste vyhráli čtyřikrát v řadě?
Celá příprava i začátek sezony byly povedené až do listopadu. Pak se promítlo, že toho kluci mají dost. Nechci se vůbec nijak vymlouvat, ale třeba proti Kolínu nebo proti Hradci jsme nastupovali proti komplet ročníkům 2003. U nás jsou čtyři hráči ročník 2004. V některých pasážích je to znát, rok dělá u dětí hodně.

Je někdo z týmu, koho byste chtěl pochválit? Roste v šesté třídě nějaká hvězda?
Myslím, že těch hvězd je v týmu víc. Vyloženě bych nikoho nevyzdvihoval, zatím se neobjevil nikdo takový, jako byli dřív Vrána nebo Karabáček.

Má někdo alespoň potenciál jednou slavné odchovance letňanského klubu napodobit?
Jsou tam šikovní kluci z ročníku 2004. Pak máme spoustu dalších dobrých kluků, ale ti na sobě potřebují ještě zapracovat.

Jak se vlastně se šesťáky pracuje vám jako trenérovi?

Myslím, že herní věci zvládají naprosto dokonale na svůj věk. Ale nejsem spokojený s přístupem některých hráčů k tréninku. Někdy nám to hlava nebrala, co dokážou vymyslet. A taky občas chyběla disciplína.

Bavíme se o tom, jak pracovali kluci. Ale co jste říkal na Gabrielu Horákovou?
Mohli jsme mít v týmu dvě holky, ale Hanka Haasová se nevrátila, takže nám zůstala jenom Gabča. Od poloviny sezony jsme jí zařídili hostování. Potřebovala se trochu otrkat a v závěru už předváděla slušné výkony. Na to, že má těžkou pozici mezi kluky, to zvládá. Ve Světlé poslední dva zápasy turnaje proti Vimperku a finále proti Hradci odehrála asi nejlépe z celé sezony.

Pracuje se s ní jinak než s ostatními?
Ne, vůbec. Pro nás pro trenéry je rozdíl jen v tom, že naprosto ve všem poslechne.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka