V Ice Areně proběhl prestižní Challenge Cup
pondělí 13. dubna 2015

Poslední turnaj sezony: sedmičce uteklo zlato jen o skóre

Soutěžní sezona 2014/2015 je pro letňanské Letce definitivně u konce. Závěrečný turnaj už odehrála i poslední třída. Sedmáci se na kvalitně obsazeném podniku Czech Challenge Cup 2015 umístili v konkurenci zahraničních celků na výborném 2. místě. O stříbru pro sedmou třídu rozhodlo pouze horší skóre s vítězným Púchovem ze Slovenska. Trenér Martin Rousek byl s vystoupením spokojen.

Hned první zápas třídenního turnaje vlastně rozhodl o tom, jak Letci skončí. Právě slovenský celek byl prvním z pěti soupeřů letňanského týmu. Po vzájemné remíze 3:3 oba celky už všechno vyhrávaly, proto je na konci rozsoudilo až lepší skóre. Díky tomu se radoval Púchov, Letňany se mohou těšit ze zisku stříbrných medailí.

"Podle nás byl zápas s Púchovem nejlepší na turnaji," řekl v hodnocení letňanský kouč Rousek. "Podali jsme dobrý výkon, soupeř byl sice o něco lepší, ale nám zachytal gólman a v závěru jsme vyrovnali po krásné individuální akci obránce."

V dalších zápasech sedmáci vítězili, i když ne vždycky byl jejich výkon ideální. "V sobotu už jsem moc spokojený nebyl, kluci byli unavení, možná jsme se podřídili hře soupeřů," poznamenal Rousek.

Na vyvrcholení turnaje se však Letňanští už nachystali dobře a zabojovali o medaile. Výběr Jokers Ice Hockey Academy v závěru víkendového klání porazili těsně 3:2. "I když to mohlo být i víc, měli jsme šance," dodal kouč.

Tradiční Challenge Cup byl opět kvalitně obsazen, podle Rouska snad jen švýcarský Davos nedosahoval takových kvalit jako ostatní týmy, s nimiž se mladí Letci střetli. Druhé místo z osmi účastníků se dá tedy považovat za velmi dobrý výsledek. 

"Kluci makali, jak jsem si představoval. Doufám, že si odpočinou a budou mít chuť do další sezony," pochválil trenér Rousek své mužstvo a vyzdvihl výkon brankáře Dominika Porubského. "Zachytal opravdu dobře. Gólmani měli během sezony trochu výkyvy, tak doufám, že bude Dominik takhle pokračovat i v trénincích."

Teď budoucí osmičku čeká před startem letní přípravy pár týdnů jarního volna.

7. třída: Challenge Cup v Praze
Výsledky:
HC Letci - Púchov 3:3, HC Letci - Young Snipers 4:2, HC Letci - Davos 8:2, HC Letci - Hvězda Praha 3:1, HC Letci - Jokers Ice Hockey Academy 3:2. Pořadí: 1. Púchov, 2. HC Letci, 3. České teplo IHT, 4. Plzeň, 5. Young Snipers, 6. Jokers Ice Hockey Academy, 7. Hvězda Praha, 8. Davos. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka