Cílem pro příští sezonu je boj o první místo
pátek 17. dubna 2015

Kluci pracují. Těším se na další rok, říká trenér sedmáků

Letňanští hokejisté sedmé třídy si prodloužili sezonu a končili turnajem jako poslední z žákovských kategorií Letců. A druhým místem jenom podtrhli úspěšný ročník. V žákovské lize obsadili navzdory úzkému kádru 5. místo ze 16 účastníků. Trenér Martin Rousek byl spokojen s přístupem svých hráčů. "Viděl jsem, jak kluci dokážou makat," řekl v hodnocení uplynulého soutěžního ročníku.

První polovina sezony nebyla pro sedmáky příliš lichotivá. I když Letci dokázali třeba remizovat na Slavii nebo jen těsně podlehli Spartě, porážek bylo poměrně dost. Zlom však tahle třída dostala rovnou pod stromeček. Po Vánocích totiž s výjimkou porážky 2:6 od Sparty hráči ze sedmičky všechna utkání vyhráli!

Také proto mohl kouč Rousek konstatovat: "Jsem docela spokojený." 

Slabší začátek jeho týmu možná způsobilo to, že soutěž je dvouročníková a Letňanští se starších a vyšších soupeřů trochu zalekli. Zbraslav zase nasazovala hráče z ročníku 2001 cíleně. "Je to pro mě nepochopitelné a divím se tomu," řekl Rousek, který se rovněž vrátil ke zmiňované prohře s tradičním soupeřem z rozhraní Holešovic a Bubenče. "Měli jsme velkou marodku, ze strany kluků to byl dobrý zápas."

Trenér si pochvaloval, že se mu se sedmáky v Letňanech pracovalo dobře. "Mile mě překvapili kluci, které jsem z útoku dal do obrany. Poradili si s tím nad očekávání. Těším se na spolupráci se všemi v příští sezoně."

Pro další ročník dostane trenér sedmé třídy dva nebo tři mladší hráče a vrátí se také dva osmáci tak, aby na tréninky chodilo co nejvíc dětí a kádr byl dostatečně široký. Rousek po poradě s kolegy a šéfy klubu dostal poněkud obtížný úkol. "Chceme se pokusit hrát o první místo," prozradil. "Ale viděl jsem, jak kluci dokážou makat. Uvidíme, skupina bude vyrovnaná."

Ačkoliv měl v týmu několik talentovaných hráčů, nechtěl v hodnocení nikoho nadřadit nad ostatní a jmenovitě pochválit. "Nerad to dělám," vysvětlil zkušený kouč. "Kluci, kteří vynikají, tak to vědí. Ale hokej je kolektivní sport a každý má svoji úlohu. V mém mužstvu jsou hráči velmi šikovní - střelecky, technicky, jsou talentovaní, ale musí na sobě dál pracovat."

Podle Rouska zlom v nadějně rozběhnuté kariéře přichází při přechodu z žákovských soutěží do dorostu, kde je vidět velký rozdíl. Každopádně hodnocení letňanský kouč zakončil pro potěchu všech: "Pochválil bych celý tým."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka