Klub byl součástí velké akce v OC Letňany
neděle 17. května 2015

Vlasák, Kučera... Letce během MS propagovaly i legendy

Je po sezoně, čas vyrazit "do ulic". Zatímco čeští reprezentanti přes dva týdny bojovali o medaile na domácím mistrovství světa, hokejoví Letci se snažili bavit veřejnost. Poslední dva víkendy totiž byli součástí povedené akce s názvem "Hokejové dny pro celou rodinu" a v Obchodním centru Letňany se postarali o největší atrakci - oblíbenou střelnici, tentokrát i s vlastními živými gólmany v brance.

Letci podobných akcí uspořádali už několik. Tahle ale byla zatím nejdelší. Během dvou týdnů byly letňanské klubové barvy vidět celkem ve čtyřech dnech, během nichž se protočilo osm dobrovolníků. Všichni z nich si zaslouží obrovské díky.

Jmenovitě jde o nastupující šesťáky Matyáše Havlůje s Petrem Kalistou, bratry Kryštofa a Kristiána Urbanovy, z nichž první jmenovaný odchytal pár hodin v brance. Jiný den se mezi tyče postavil Lukáš Malant a téměř celou neděli se v náročném parnu potil i Jakub Legner. "Baví mě to," svěřil se.

Vůbec nejdelší "šichtu" zažili a poctivě odpracovali dva zástupci ročníku 2002 - Michael Krutil a Felix Appelt. "Některé dny jsme tam stáli sedm hodin v kuse, což bylo už docela náročné. Ale jinak byla zábava sledovat děti i dospělé, jak se snaží vstřelit gól," popsal obránce Appelt.

Když byl chvíli čas, sami ho nadějní Letci využili k procvičení střelby. Ať už na plachtu, či živé brankáře.

"Gólmani byli jednoznačně oživením. Lidi to lákalo, přišlo jich docela hodně," všiml si Felix Appelt. A prý spatřil i pár šikovných dětí, které se s hokejkou v ruce uměly ke střele postavit. "Třeba to některé k nám naláká a v budoucnu se stanou taky Letcem. Možná by se takovýchto akcí mohlo pořádat víc."

Bude. Už v polovině června se klub v Obchodním centru Letňany zúčastní "Tátohraní", které bylo v loňském roce velmi úspěšné. Úspěšné ale byly i právě skončené "Hokejové dny". 

Letci promo akce využívají k reklamě klubu a šíření povědomí o něm. Naposledy tomu velkou měrou pomohla i účast Tomáše Vlasáka a Františka Kučery, dvou hokejových legend a členů "zlaté generace", kteří absolvovali autogramiádu, focení s fanoušky a pár symbolických střel na hokejovou branku. 

Trojnásobný mistr světa Vlasák má v klubu syna Marka a pozvání Letců přijal v sobotu 9. května. "V Letňanech mají kvalitní trenéry, kteří umějí výborně pracovat s mládeží," chválil mimo jiné.

Kučera, dvojnásobný světový šampion, olympijský vítěz a spoluzakladatel klubu, přišel jako host v závěrečný nedělní den 17. května. Při moderátorových dotazech zavzpomínal na Nagano a zmínil se i o Letcích. "Jeden z našich největších úspěchů považuju, že jsme během pár let dostali oba dorostenecké týmy do extraligy," řekl. "Soustředíme se na výchovu mládeže a myslím, že se nám to daří."

Organizátorem akce byla společnost Auto Elso, Letci se jí zúčastnili také za přispění firmy Hockey For Life, která zajistila populární střelnici. Ta se během obou víkendů téměř nezastavila. Letňanský hokej byl zkrátka vidět.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka