Slavný hráč působí jako trenér sedmé třídy
neděle 05. července 2015

Táta "za zadkem"... Budu měřit všem stejně, varuje Broš

Ze seznamu jmen v letňanském realizačním týmu patří to jeho mezi nejzvučnější. Michal Broš potvrdil trend poslední doby - do klubu Letců se stahují bývalí špičkoví hokejisté. Teď k nim přibyl i mistr světa z roku 2000 v Petrohradu, bývalý dlouholetý symbol Sparty a ještě nedávná opora Mladé Boleslavi bude dělat asistenta v sedmé třídě. Olomoucký rodák tak dohlédne i na vývoj svého syna Josefa.

Broš se v dubnu po úspěšné sezoně v Boleslavi rozhodl skončit s aktivní kariérou. Roli hrály zdravotní problémy a ještě něco... 

"Hlavní důvod byl, že jsem chtěl dohlížet na růst syna," netají 39letý Broš. Ačkoliv ho prý rodina přemlouvala, aby hrál dál, on zvolil trenérskou práci v Letňanech. "Angažmá se nabízelo samo."

Pro nadcházející sezonu totiž v týmu sedmé třídy bude působit i Josef Broš. Co na to říká, že jeho táta se definitivně promění v kouče? "Těžko říct. Myslím si, že se těší. Ale kolikrát se to může obrátit do negativní stránky. Že budu Pepínovi pořád za zadkem - doma i na ledě."

Broš starší se nebojí, že by měl být vůči svému potomkovi přísnější, či naopak shovívavější. 

"Právě proto, že nad tím hodně přemýšlím, tak budu měřit všem stejně. A věci, které nemám rád, budu trestat stejně, ať půjde o Pepína, nebo někoho jiného," varuje čtyřnásobný extraligový mistr.

Pro Broše seniora navíc nepůjde o nic nového - s malými Letci čtyři roky po sobě absolvoval jarní část sezony, kdy byl vlastně členem trenérského štábu té kategorie, ve které zrovna hrál jeho "Pepíno". Také letos pořádá pro mladé hokejisty letní kemp v Neratovicích. "Takže nejsem žádný nováček," usměje se.

A kam by to chtěl v trenérské kariéře dotáhnout? Až do extraligy? "To zatím nevidím jako můj cíl. Soustředím se na děti, ale nikdy neříkej nikdy," odpoví dnes už bývalý útočník.

A na závěr rozhovoru se zamyslí, proč jsou Letňany poslední dobou v kurzu. 

"Hodně bývalých hráčů tady působí, protože tu mají děti. Kdyby Pepíno hrál za Slavii, chtěl bych pracovat tam," přizná, ale vzápětí dodá: "Letňany mají dobré zázemí, logisticky jsou dobře umístěné. Mají led celý rok, je to taková jistota v širokém okolí."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka