HFL nabídne Letňanům tréninky zdarma
pondělí 27. července 2015

AKCE PRO LETCE: Šťastlivci si vyzkouší trénink jako v NHL

Poslední dobou kolují debaty, jak se český hokej může ještě více přiblížit světové špičce. Ze zámoří se přebírají moderní trendy přípravy týkající se už mládežnických kategorií. Letci však mají nyní mimořádnou příležitost být o krok napřed. Klub totiž nedávno uzavřel partnerství s HFL Training Centrem, které na oplátku nabízí speciální akci. Ta se pochopitelně týká tréninků v novém areálu.

Už 31. července proběhne losování, z něhož vzejde dvanáct šťastlivců. Zástupci HFL centra budou formou veřejného losování vybírat z každého týmu jednoho hráče, který od nich dostane hodinu tréninku zdarma. Ta bude zahrnovat přípravu na skatemillu, na umělém ledu a také lekci agility.

Tréninky budou probíhat po dvojičkách, to znamená, že jeden prvňák půjde s druhákem, třeťák se čtvrťákem, páťák se šesťákem a tak dále. Termín tréninku bude stanoven vždy takový, aby vyhovoval oběma vyvoleným.

"Chceme našemu partnerovi nabídnout výhodnou akci a pozvat jeho svěřence do našeho tréninkového centra, aby měli kluci možnost poznat jiný druh tréninku. A také zázemí, které je blízko Ice Areny," říká jeden ze spolumajitelů centra Martin Schlixbier. Jen pro připomenutí: HFL sídlí v nedalekém areálu Avie.

"Jsme pyšní, že jsme uzavřeli partnerství s klubem, který je zaměřený na mládež. Důvod je jednoduchý: i my chceme podporovat a rozvíjet mládežnický hokej. Naše tréninkové metody jsme převzali ze zámoří a kluci tak budou moct poznat, jak trénují třeba hráči z NHL," přibližuje Schlixbier.

Možnosti HFL centra si ještě před startem této akce stačilo vyzkoušet několik Letců: mezi nimi třeba David Pojkar mladší, Václav Adamec a gólman Jakub Hnízdil, který měl navíc to štěstí a zachytal si i proti ambassadorovi centra a vycházející české hvězdě z NHL Radko Gudasovi. Mimochodem i on zázemí HFL centra využívá.

"Byl to zajímavý trénink. Zachytat si proti Gudasovi byl zážitek. Myslím, že příprava na umělém ledu může brankářům něco dát. Hlavně pukomet je dobrý, protože na vás jde spousta ran do jednoho místa," svěřil se Hnízdil.

Adamec si pro změnu zase nejvíce pochvaloval skatemill, tedy speciální bruslící pás. "Je to ideální věc pro letní přípravu. Když bude čas, určitě bych se na něj chtěl zase vrátit." 

Z tréninku na bruslařském pásu mají mnozí zpočátku obavy a ani Adamec na tom nebyl jinak. "Taky jsem byl nejdřív hodně nejistý, bál jsem se, abych nespadl. Ale postupem času jsem se otrkal a musím říct, že je to zábava. Věřím, že se na tomhle přístroji dá vypilovat technika bruslení." 

Věřte ale, že vám stačí pár minut a budete mít dost. Žádná "oddechovka" to není.

Pojkar, syn známého obránce a u Letců zároveň i kouče obránců, který v HFL centru rovněž vede tréninky, chodí do letňanského areálu poctivě dřít, ačkoliv je mu teprve šest let. To je důkaz, že skatemill mohou využívat i tak malí caparti. "Táta mě to naučil a hrozně mě to baví."

Přesvědčit se o tom bude moci i 12 vylosovaných - každý z jednoho týmu. Losování bude probíhat na kameru.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka