Letňany inkasovaly od Komety devět gólů
čtvrtek 03. září 2015

Starší dorost začal debaklem. Ale kouče to nepřekvapilo

Starší dorostenci nedokázali navázat na své mladší kolegy, kteří na úvod extraligy senzačně zvítězili v Chomutově 7:0. Další překvapení se nekonalo, svěřenci Milana Antoše prohráli v Brně vysoko 1:9. "Svým způsobem jsme čekali, že zápas nebude ideální - všechno tomu nasvědčovalo už v přípravě. Kometa je navíc super tým, kterému se můžeme těžko rovnat," řekl letňanský trenér.

Letci přesto úvod zápasu nesehráli vůbec špatně. Sice už ve druhé minutě inkasovali, ale další góly v první třetině nepřišly a navíc brzy po změně stran dokázali vyrovnat - to se po Řepíkově asistenci prosadil Lukáš Kučera.

Příjemný výsledek však vydržel na časomíře svítit jen 66 vteřin a Kometa za dalších 26 přidala navrch třetí branku. "V tu chvíli bylo rozhodnuto, tyhle dva góly utkání hodně ovlivnily," tvrdí Antoš.

Letňanský tým málo střílel a nehrál úplně dobře dozadu. Proti silnému soupeři ztrácel dech a nebylo divu, že v posledních dvou třetinách inkasoval shodně po čtyřech brankách. Kouč však po zápase nepůsobil rozzlobeně, spíše se snažil hledat pozitiva.

"To, že jsme dostali tolik gólů, se stává. My se musíme připravovat zápas od zápasu. Je to klišé, ale je to tak. Musíme se zlepšovat a držet tempo hry. Dneska jsme vydrželi něco přes jednu třetinu, a to je hrozně málo."

Antoš si je vědom, že jeho svěřenci nedosahují úrovně top týmů. Zvlášť, když má Brno ve svém kádru tři reprezentanty. "To se prostě musí projevit. Musíme se poučit z chyb, a to nejenom hráči, ale i my trenéři s Honzou Zlatohlávkem. Pořád musíme hledat nové a nové varianty toho, jak hrát. Byť jsme dostali devět gólů, tak se nesmíme položit, ale hledat tam dobré věci."

Říká se, že začátek sezony je vždycky důležitý. Že právě on může rozhodnout o tom, na jaké vlně mužstvo pojede. Debakl z Brna starším dorostencům z tohoto hlediska rozhodně nepřidá, ale Antoš na druhou stranu zůstává nad věcí.

"Já myslím, že kluci mají sebevědomí větší, než by měli mít. Někteří fakt nejsou na ligu připraveni nejenom fyzicky, ale i herně. A sebevědomí mají, že by mohli hrát za reprezentaci. Tady bych se vůbec nebál. Oklepou se z toho, je jim šestnáct let a mají život před sebou. Tak proč by se měli podělat z nějaké prohry?" pokládá si řečnickou otázku.

Na druhou stranu však uznává: "Bylo vidět, že se někteří bojí hrát a že si toho někteří na sebe vzali víc, než je zdrávo. Doufám, že jim to otevřelo oči a že na sobě začnou daleko víc pracovat." 

Třeba už v sobotu, kde Letňanští přivítají Pardubice. Hodilo by se tuhle porážku odčinit co nejdřív.

Kometa Brno - HC Letci 9:1 (1:0, 4:1, 4:0)¨
Branky a nahrávky: 2. Nečas (Novák, Mlynář), 24. Čejka (Ferda, Škvrně), 24. Zábranský (Mlynář, Nečas), 29. Zábranský (Král, Nečas), 33. Nečas (Mlynář, Král), 46. Čejka, 47. Ferda (Škvrně), 53. Novák (Nečas, Mikyska), 59. Škvrně (Jeřábek) - 23. Kučera (Řepík). Rozhodčí: Kohoutek - Mikoviny, Procházka. Střely: 47:17. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka