Mladší dorostenci utrpěli první porážku sezony
neděle 06. září 2015

Další překvapení se nekonalo. Slavia byla silnější soupeř

V týdnu překvapili nečekaně jednoznačným vítězstvím 7:0 na ledě favorizovaného Chomutova, doma však tenhle potěšující výsledek už potvrdit nedokázali. Mladší dorostenci prohráli s pražskou Slavií 1:3. "Bohužel jsme v průběhu utkání přestali předvádět svoji hru a soupeř nás začal mírně přehrávat. Je to škoda," řekl trenér letňanského výběru Tomáš Blažek.

Mladší dorost neměl špatný vstup do utkání a už ve dvanácté minutě se dostal do vedení. Netrefil se nikdo jiný než jejich kapitán a autor hattricku z minulého kola Dominik Sklenář. Letci si nadále vytvářeli gólové šance, jenže další branku už nepřidali.

"V první třetině jsme byli lepší a je škoda, že jsme z toho vytěžili jenom jednogólový náskok. To nás podle mého názoru v konečném důsledku stálo body," myslí si Blažek.
 
Po změně stran se totiž obrázek na ledě začal trochu měnit a po čtyřech minutách přišlo vyrovnání. To Slavii povzbudilo, a když měla v polovině utkání k dispozici přesilovku, dokázala ji využít a obrátit skóre ve svůj prospěch.

"Ve třetí části už byla Slavia mírně lepší. My chtěli hrát víc hokej a zbytečně kombinovali. To už nás soupeř začal přehrávat," shrnuje letňanský trenér. Sešívaní svou převahu navíc dokázali zúročit v uklidňující třetí trefu.

Co tedy chybělo k tomu, aby Letci potvrdili potěšující výsledek z Chomutova? Kromě zmiňovaného faktu, že si tým začal na ledě komplikovat situaci někdy až zbytečnými řešeními, vidí Blažek ještě jednu příčinu.

"Vydrželi jsme u svého stylu jenom třetinu, v Chomutově to byly všechny tři. Na druhou stranu si ale myslím, že Slavia byla silnějším a kvalitnějším soupeřem."

S bilancí jedno výhry a jedné porážky se teď Letci budou chystat na čtvrteční duel na Kladně.

HC Letci - Slavia Praha 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Sklenář (Pinkas, Navrátil) - 25. Holý, 30. Klapka (Štibinger). Rozhodčí: Hodek - Gabriel, Zmeškal. Střely na branku: 34:36. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 103.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka