Strnad vstřelil ve dvou duelech osm gólů
pondělí 07. září 2015

Letňanští žáci zažili vysoké výhry i lehkovážnou prohru

Tak už se to zase rozjíždí... V nové sezoně odstartovaly žákovské soutěže a první zápasy za sebou mají Letci ze šesté, sedmé i osmé třídy. Letňanští žáci si naopak musejí na premiéru počkat tento týden, protože jejich utkání bylo odloženo na soupeřovu žádost. Mladí hokejisté o uplynulém víkendu zaznamenali vysoká vítězství, pouze Kolín byl nad síly nejstarší žákovské kategorie.

Vypůjčený Strnad se rozehrál osmi góly

Hvězdou týdne se stal útočník Lukáš Strnad. Stabilně sice hraje za sedmou třídu, ale v šestce se rozehrával po zranění. A ještě že tak! Strnad totiž v prvním domácím utkání proti Krkonoším vstřelil sám skoro polovinu gólů při vysoké výhře 13:5. Ale jinak se podle trenéra Jana Zlatohlávka utkání letňanskému týmu moc nepovedlo. 

"Hráči nezahráli podle mých představ. Klíčovým faktorem bylo, že šlo o školní den, kluci šli ze školy rovnou do utkání. S tím nemám z minulosti dobré zkušenosti," prohlásil kouč Zlatohlávek a dodal: "Bez Strnada bychom nevyhráli."

Letci měli štěstí, že utkání dopadlo výsledkově dobře. Druhou výhru si připsali v Kolíně, navíc se jejich výkon zlepšil. "Odehráli jsme dobré utkání s kvalitním týmem," řekl spokojeně letňanský trenér. "Předváděli jsme to, co jsme předvádět chtěli. Musím hráče pochválit za předvedený výkon."

Ačkoliv vypůjčený Strnad opět vstřelil dvě branky a víkendovou porci gólů tak zastavil na úctyhodném čísle 8, hlavní postavou byl brankář Jakub Hnízdil. "Kuba pochytal velké šance Kolína. My jsme svoje proměnili a zaslouženě vyhráli," konstatoval Zlatohlávek.

6. třída: HC Letci - Krkonoše 13:5 (1:1, 7:2, 5:2)
Branky domácích: 
Strnad 6, Kudrna 2, Vlasák 2, Štípek, Šercl, Sýkora. Asistence: Vlasák 2, Sýkora 2, Štípek 2, Strnad, Křišťan.

Kolín - HC Letci 1:5 (0:3, 0:2, 1:0)
Branky hostů:
 Strnad 2, Kudrna, Urban, Van Luyk. Asistence: Blažek, Křišťan, Sýkora.

Trenér poděkoval týmovému výkonu

První zápas sezony a hned vysoké vítězství mají na svědomí hráči sedmé třídy. V pražském derby s Hvězdou soupeře v podstatě k ničemu nepustili, neinkasovali ani branku a nakonec si vychutnali desetigólovou kanonádu, při níž zaznamenal hattrick Jakub Tůma.

"Začali jsme aktivně s bruslením a napadáním. Kluci plnili hru dozadu, kterou jsme trénovali přes léto. Udrželi jsme tempo a byli jsme soustředění celé utkání," hodnotil trenér Martin Uldrich. "Můžu jenom poděkovat za to, co hráči v zápase předvedli."

7. třída: HC Letci - Hvězda Praha 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)
Branky domácích:
 Tůma 3, Dobrov 2, Smrt, Vlasák, Pinkas, Broš, Bucek. Asistence: Pinkas 2, Vojta 2, Václavík, Vlasák, Tůma, Dobrov, Broš, Čech.

Adamec potvrdil úlohu kanonýra

Do domácího duelu proti hokejistům z Krkonoš nastoupili osmáci velmi dobře. Vedli 3:1, ovšem pak přišly komplikace. "Jeden z našich nejlepších beků dostal desítku, museli jsme trošku improvizovat," vysvětlil trenér Martin Rousek. Soupeř dokázal vyrovnat, ale rozhodující gól nakonec dali Letci.

Zatímco vyrovnaný duel vyhráli, z Kolína si odvezli porážku 2:6. A kouč Rousek byl hodně rozzlobený: "Kluci přijeli s tím, že je porazí, protože jsme je loni pokaždé porazili. První třetina byla tragická. Doslova. Snad nejhorší třetina, co jsem u nich zažil. Každý si dělal, co chtěl, někteří přijeli úplně nepřipravení."

Ztrátu hosté už nedohnali, i když ve třetí části měli převahu. "Ale pak jsme dostali pátý gól a zaslouženě prohráli. Kolín víc chtěl. my jsme jim to darovali přístupem od začátku utkání," zhodnotil trenér Letců. Útočník Václav Adamec potvrdil roli střelce, když zaznamenal celkem čtyři branky.

8. třída: HC Letci - Krkonoše 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky domácích: Adamec 3, Stupka. Asistence: Adamec, Appelt, Krutil, Petr.

Kolín - HC Letci 6:2 (3:2, 1:0, 2:0)
Branky hostů:
 Adamec, Petr. Asistence: Stupka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka