Třídy Letců mají za sebou další týden
pondělí 14. září 2015

Šestka zažila historickou výhru. Jinak ale žáci prohrávali

Letňanská mládež prožila rozporuplný týden. Zatímco šestka se raduje z historicky prvního vítězství nad silnou Slavií, navíc ve vysokém poměru 9:2, zbylé třídy své trenéry moc nepotěšily: všichni své víkendové duely nezvládli a shodně prohráli. Na celkově špatném dojmu nic nemění ani čtvrteční vítězství pětky nad pražskou Hvězdou nebo solidní přestřelka sedmáků na ledě pražské Sparty.

Nejdřív výhra, potom porážka

Dva rozdílné výsledky hned na úvod soutěže. To za sebou mají letňanští páťáci, kteří nejprve doma porazili Hvězdu 4:1, ale vzápětí prohráli na Spartě 2:7. Trenér Jiří Nikl byl však nespokojený už po úvodním duelu. 

"Vyhráli jsme, ale není to ono. Kluci si nahrávají, ale koncovka je špatná," žehral přes plný bodový zisk.

Ještě horší to z jeho pohledu bylo na Spartě, která byla o poznání lepší, víc bruslila a také proměňovala své příležitosti. Proto celkem bez problémů zvítězila jasným rozdílem. 

"Začali jsme hrát až od stavu 1:4, to bylo pozdě. Pochválit se dá brankář David Cinka," konstatoval Nikl.

5. třída: HC Letci - Hvězda Praha 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky domácích: Flieger 2, Jelínek, Godochkin. Asistence: Vosmík, Svoboda.

Sparta Praha - HC Letci 7:2 (3:1, 2:0, 2:1)
Branky hostů: Horáček, Svoboda. Asistence: Godochkin, Jelínek.

Zadostiučinění proti rivalovi

Slavia byla jediným týmem, který letošní šesťáci loni neporazili. Proto se na domácí duel speciálně zaměřili a odplata jim vyšla náramně. "Odehráli jsme skvělé týmové utkání plné herní disciplíny, od výborného brankáře Hnízdila až po posledního hráče v poli," chválil kouč Jan Zlatohlávek.

Letci se do soupeře zakousli od první minuty a po zbytek zápasu ho už nepustili. "Podařilo se nám plnit herní plán. Hráčům patří velké poděkování." Podle kouče jeho hráči nevypustili jediný souboj, dobruslovali do obrany, blokovali střely. Hráli chytře ve správných prostorech a minimalizovali riziko chyb.

"Nejvíc mě těší, že jsme po vzoru zámořských týmů dokázali udržet maximální tempo hry po celých 60 minut. I za vysokého vedení jsme udrželi herní i mentální koncentraci," líbilo se Zlatohlávkovi.

A zdůraznil, že na úvodní sérii tří výher v řadě se podepisuje letní příprava i srpnové předsoutěžní období. "Teď je jen potřeba neusnout na vavřínech pohřební služby a držet se přísloví pana Ivana Hlinky: Hlavně se z toho nepo... Ať už zvítězíme, nebo prohrajeme."

6. třída: HC Letci - Slavia Praha 9:2 (1:0, 6:2, 2:0)
Branky domácích: 
Kudrna 5, Vlasák 2, Štípek, Křišťan. Asistence: Šíba 3, Šercl 2, Blažek 2.

Přestřelka, ve které chyběl gól

Sedmáci zažili na Spartě hodně divoký zápas, v němž prožili povedený začátek, když dali rychlé dva góly. Jenže "rudí" se posléze chytili, začali víc bruslit a i díky jedné lajně starších hráčů dokázali výsledek ještě do přestávky otočit. 

"Když byli na ledě, tak to bylo znát. Dělali nám velké problémy," nezastírá kouč Martin Uldrich.

Letci se přesto nevzdali a až do konce bojovali - třetí část dokonce vyhráli poměrem 4:3. Na body to ovšem nestačilo. "I když je ten výsledek jak z házené, tak to špatné nebylo. Včetně přáteláků jsme vždycky prohráli jen o gól. Jedeme dál," burcuje Uldrich.

7. třída: Sparta Praha - HC Letci 9:8 (4:2, 2:2, 3:4)
Branky hostů: Broš 3, Strnad 2, Václavík 2, Bucek. Asistence: Dobrov 2, Broš, Čech, Vojta, Strnad, Václavík, Tůma.

S úzkým kádrem proti kvalitě

S těžkým soupeřem kouč Martin Rousek dopředu nečekal zázraky, a tak konečnou prohru 4:7 se Slavií bere jako přijatelnou. 

"Zvlášť když nám před sezonou odešlo tolik hráčů, letos to budeme mít těžké a budeme se pohybovat ve druhé polovině tabulky," myslí si zatím po úvodních zápasech.

Začalo to první třetinou, ve které se červenobílí dostali do dvoubrankového vedení, které už nepustili. Byť se Letci zlepšili herně i bojovností. Bohužel je vždycky po snížení srazila chyba a následný gólový trest, na nějž už nedokázali zareagovat.

8. třída: HC Letci - Slavia Praha 4:7 (0:2, 3:3, 1:2)
Branky domácích: Zrcek, Mulač, Appelt, Hlaváč. Asistence: Adamec 2, Hlaváč, Stupka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka