Starší dorost prohrál s Boleslaví i v Liberci
sobota 19. září 2015

Antoš po dalších prohrách: Dobře vím, v jaké jsme situaci

Letňanský starší dorost má za sebou nepovedený týden. Nejprve nezvládl domácí zápas s Mladou Boleslaví a prohrál vysoko 1:6, následně nedokázal vyhrát ani bitvu v Liberci, kde padl 1:4. Mužstvu celkově nevychází vstup do nové sezony: byla to jeho čtvrtá porážka za sebou, ze všech šesti odehraných utkání tým trenéra Milana Antoše zvítězil pouze jedinkrát nad Pardubicemi.

"Celou přípravu jsem s týmem a vím, čeho je schopný. Dobře si uvědomuju, jak jsme na tom a upozorňoval jsem na to i vedení. Myslím, že kdo chodí na hokej, tak vidí, v jaké jsme situaci a dokáže si to reálně zhodnotit."

Taková jsou Antošova slova na otázku, jestli už po sérii porážek necítí skepsi. Výsledkově to totiž zatím příliš optimistické není. A popravdě - v souboji s Mladou Boleslaví to platilo i po herní stránce. Středočeši byli od začátku lepší.

"Boleslav hrála výborně, přehrála nás a my neměli moc šancí. Byla silnější, rychlejší a všude dřív," musel uznat trenér, kterého nejvíc trápí, že jeho svěřenci nestřílí góly. Bez nich se pochopitelně nedá uhrát dobrý výsledek.

Platilo to i v Liberci, kde se Letci prezentovali zlepšeným výkonem, leč góly střílel zase soupeř. Jeden z nich i Václav Burda, který na sever Čech odešel po minulé sezoně právě z Letňan. Skóre zase otevřel Martin Starosta, jenž Letce opustil už o rok dříve. 

"Nastřelili jsme dvě tyče, ale tyč není gól. Prostě soupeř dal čtyři a my jenom jeden. Nemáme střelce, nemáme nikoho, kdo by gól dal," říká Antoš.

Vždyť v obou zápasech zaznamenal vždy po jedné trefě pouze forvard Václav Zídek... A v brance navíc během víkendu chyběla gólmanská jednička Adam Špirek.

Kouč mohl být alespoň rád, že se tým víc snažil a oproti domácímu duelu s Boleslaví byl také mnohem aktivnější ve střelbě. "Herně jsme se zvedli, ale jde to pomalu. Není to tak, že jeden zápas odehrajeme špatně a druhý budeme hrát úplně skvěle. Tak to nefunguje," je kouč realistický.

Starší dorost příští týden čekají dva zápasy doma: v pátek s Hradcem Králové a v sobotu proti brněnské Kometě. Pro lepší atmosféru a uklidnění bude důležité vyhrát, byť Antoš tvrdí: "Jsme na začátku sezony a nemá cenu hodnotit, jestli se nám daří, nebo ne. Musíme se zlepšovat ve hře a zdokonalovat taktiku, kterou chceme předvádět." 

"Jestli přijdou body, tak budeme rádi. Když nepřijdou, tak se budeme snažit dál. Musíme zkrátka tvrdě pracovat."

HC Letci - Mladá Boleslav 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Zídek (Průžek, Pařík) - 6. Dvořák (Musliu, Uřidil), 13. Uřidil (Kalaš, Mlčoch), 14. Musliu (Dančišin, Dvořák), 30. Křížek (Musliu, Dančišin), 32. Dančišin (Musliu, Dvořák), 46. Dvořák (Dančišin, Outrata). Rozhodčí: Lacina - Klouček, Špringl. Střely: 1:6. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1.

Liberec - HC Letci 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Starosta (Eichler, Jeník), 18. Burda, (Wiencek), 34. Nezbeda (Eichler), 50. Jeník - 35. Zídek (Šimon). Rozhodčí: Hrubý - Kettner, Podrazil. Střely: 28:30. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka