Trenér Tomáš Blažek pochválil celé mužstvo
neděle 20. září 2015

Příval porážek zastaven. Mladší dorost rozdrtil Litvínov

Mladší dorostenci Letňan odjíždějí z Litvínova v euforii: v pátém kole extraligy totiž dokázali na severu Čech zvítězit jednoznačně 8:2, ale co je důležitější - především tím dokázali přerušit sérii tří porážek za sebou, která na mužstvo Tomáše Blažka vytvářela určitý tlak. Teď už je zase líp, jen vítězství potvrdit v příštím kole, kdy Letci přivítají na domácím ledě Písek.

Letci napodobili úvodní zápas sezony, kdy slavně zvítězili v Chomutově 7:0. Tehdy se zdálo, že mužstvo pošlape, jenže... Herně to sice špatné nebylo, ale výsledkově měl tým smůlu.

Nejdřív nestačil na Slavii a padl 1:3 a pak dvakrát prohrál se soupeři o jediný gól: pokaždé padl 2:3 - nejdřív s Kladnem a poté i s Karlovými Vary. Je tedy jasné vítězství 8:2 pro trenéra velkou úlevou? Nebo ne?

"Víte co, je to vyrovnaná soutěž, s každým můžeme vyhrát a zároveň s každým prohrát. Je to boj o každý bod. některá mužstva jsou silnější, některá slabší. Ale je pravda, že jsme v předchozích dvou duelech hráli se silnějšími týmy, kde jsme bohužel vždycky o ten gól prohráli," reaguje kouč Blažek.

Po hlase je na něm však poznat spokojenost. Aby ne, takové vítězství hodně povzbudí. "Vždycky je co zlepšovat, ale bylo to z naší strany dobře odehrané utkání. Kluci plnili, co jsme si řekli, takže jsem spokojený," nezastírá Blažek.

Podle něj bylo rozhodujících prvních deset minut druhé třetiny, kterou Letci odehráli opravdu impozantně. Herně měli jasně navrch a svou převahu navíc dokázali korunovat třemi góly. Díky tomu zvýšili své dosavadní vedení z 2:1 na 5:1. Tohle byl jednoznačně klíčový moment, který rozhodl o výsledku utkání.

V utkání na sebe statisticky upozornil útočník Dominik Sklenář, jenž se na vítězství podílel dvěma brankami a u dalších dvou asistoval.

Litvínov - HC Letci 2:8 (1:2, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Svoboda (Bartoš), 48. Kitzberger (Svoboda) - 11. Sklenář (Pinkas), 12. Štěbeták (Fleischman), 22. Navrátil (Pinkas, Sklenář), 27. Vlček (Kalina), 32. Pinkas (Sklenář, Schönbauer), 42. Sklenář, 52. Kalina (Vlček), 60. Navrátil (Riley, Schönbauer). Rozhodčí: Luczków - Goltsch, Janíček. Střely: 38:37. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 93.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka