Letci podlehli Klášterci i pražské Hvězdě
neděle 27. září 2015

Juniorka začala smolně. Z úvodních bitev má pouhý bod

Na začátek soutěžní sezony to nebyl špatný projev. Jenže letňanským juniorům k vyššímu bodovému zisku scházelo to podstatné - proměňovat šance. Po prvním dvojzápase se tak musejí spokojit s jediným bodem, třebaže v neděli na ledě pražské Hvězdy soupeře výrazně přehrávali. V pátek pro změnu zahájili prvoligovou pouť porážkou s Kláštercem nad Ohří, který Letce trestal za jejich chyby.

Před víkendem to ještě nebyl ideální výkon, byť tým Martina Rouska šel několikrát do vedení. Jenže vlastními individuálními chybami daroval Klášterci dvě branky. "A další dvě padly po prohraných buly v našem pásmu," popisoval trenér.

Ani převaha v první a druhé třetině nebyla jeho svěřencům nic platná. "Byli jsme lepší, ale hokej se hraje na góly. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb," doplnil asistent kouče Jan Mišner.

V neděli už to vypadalo o dost optimističtěji. "S výkonem v tomhle zápase mohu být jen spokojen," hodnotil Rousek. A to i přesto, že Letci nakonec prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. I tentokrát šli do poslední části s gólovým náskokem, který ale neudrželi. Hvězda srovnala pouhou minutu a půl před sirénou.

Letci ale pražského rivala přestříleli v poměru 42:20. "Chybělo tomu jediné - góly. Ty za ně bohužel střílet nemůžu," dodal Rousek. "Pokud nedáme góly, nemůžeme vyhrát, a kluci to vědí. Věřím, že to zlepšíme."

Ostatně chce na tom pracovat po celý týden. "V trénincích se zaměříme na koncovku, bude hodně cvičení se zakončením dva na jednoho," plánuje kouč dopředu. "Řekl jsem klukům, že se musí snažit zakončovat v tréninku tak, jako by hráli zápas," uzavřel.

Jinak měl ale z nedělního utkání dobrý pocit. A to i přesto, že musel nový ročník první ligy zahájit ještě s nekompletním kádrem.

V pátek mají Letci volno, v neděli přivítají v Ice Areně Most.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
Branky domácích: Špičan, Urban, Neuman. Asistence: Husák, Major, Kazda.

Hvězda Praha - HC Letci 2:1sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branka hostů: Pavičević. Asistence: Keller.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka