Mrázek na severu Čech zazářil pěti body
pondělí 28. září 2015

Muži točí oba brankáře... Bez potíží přivezli body z Loun

Před rokem v Lounech doháněli třígólovou ztrátu a dokonalý obrat završili rozhodujícím gólem jen dvě vteřiny před koncem. Letos? Takové nervy už letňanští muži znovu nepřipustili. Ze severočeského ledu si přivezli dva body za poklidnou výhru 8:2 a potvrdili tak cenný skalp Hvězdy z minulého týdne. Letňanská mašina se zatím rozjíždí bez znatelných potíží. A oba své brankáře chce vytěžovat stejně.

A tak Matěje Olivu nahradil v Lounech Lukáš Havlín, který se v dresu "áčka" představil poprvé. "Chytil víc, než měl, a neudělal žádnou chybu, ani za jeden gól nemohl," hodnotil pozitivně jeho výkon trenér Jan Doutnáč. Aby zůstal spravedlivý, vrátil se i k úvodnímu derby s pražskou Hvězdou, které chytal pro změnu Oliva. "Už jsem ho dlouho neviděl chytat v takové pohodě. Byl excelentní."

Kouč je s oběma gólmany domluvený, že je bude v základní části točit tak, aby si ve dvoukolovém systému každý z nich zachytal proti všem soupeřům. Až pokud by se někomu nedařilo, byla by určena jasná jednička.

Ale zpět k Lounům, kde vstřelil tři branky a další dvě připravil forvard Jiří Mrázek. "Jeho výkon se mi líbil. A po dlouhé době zaznamenal dva góly i Saša Božilov," připomněl kouč Doutnáč.

Svůj střelecký účet si poprvé v sezoně otevřel i kanonýr Jan Mišner, jenž se trefil rovněž dvakrát. Konečné skóre pečetil Marek Horáček. "Dobrých výkonů tam bylo víc a třeba Mišák dal opravdu krásný gól. Ale mám-li být upřímný, první lajna se loni prosazovala snadněji, zatímco teď se ještě pořád trochu hledá. Mají cit k profesorskému hokeji, ale ještě k tomu něco chybí."

Jenže tohle zatím nevadí. Letci disponují vyrovnaným kádrem, a to v Lounech hráli jen se 14 lidmi. Další čtyři by měli tým v brzké době doplnit. "Počítám s nimi. Budeme moci na čem stavět," plánuje Doutnáč.

Severočeši v neděli vydrželi s Letňanskými jen první třetinu, po ní už převzali otěže utkání favorizovaní hosté. Jen po snížení na 2:5 se domácí ještě snažili naposledy zvrátit skóre, ovšem buď nastřelili tyč, nebo netrefili prázdnou branku. "My měli víc ze hry, ale tak vysoký rozdíl ve skóre neodpovídá průběhu utkání," přiznal Doutnáč. Pak už byl duel dohráván v režii Letců.

Ty by nyní mělo čekat celkem poklidné období. Ve třech následujících zápasech budou jasnými favority proti Olympiku, Žižkovu i rezervě Kobry. Až koncem října je naplánován další pikantní duel, tentokrát proti Lomnici nad Popelkou.

Letci s ní loni prohráli postupové dostihy do baráže o druhou národní ligu. A teď jí to budou chtít vrátit.

Louny - HC Letci 2:8 (1:1, 1:4, 0:3)
Branky a nahrávky: 10. Kučera (Hrbek), 38. Veselák (Dittrich) - 12. Mrázek, 24. Mrázek (Král, Rulf), 25. Mišner (Božilov), 28. Mrázek (Božilov, Horáček), 32. Božilov (Horáček), 43. Mišner (Horáček), 44. Horáček (Mrázek), 51. Božilov (Horáček, Mrázek). 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka