Po vítězství na Kobře přišel i skalp Varů
pondělí 12. října 2015

Juniorka urvala první dvě výhry. A v přesvědčivém stylu

Možná jen potřebovali víc času na pořádný rozjezd. Protože když už letňanští junioři konečně vyhráli, stálo to za to. Na svá první vítězství letošní sezony čekali tři zápasy, dočkali se ho v tom na ledě Kobry. Pražského rivala v pátek zdolali přesvědčivým skóre 7:1, dva dny nato si pro změnu poradili s rezervou Karlových Varů, kterou porazili 6:2. "Byly to dvě zasloužené výhry," ocenil kouč Martin Rousek.

I na něm už byla znát úleva a spokojenost. Aby také ne, když ho v předchozích víkendech štvala nepozornost hráčů a jejich špatná produktivita. Teď? "Zlepšili jsme hru v obraně a na trénincích zapracovali na přesilovkách. A vyplatilo se nám to, protože jsme je v obou dnech hráli velmi dobře," chválil svěřence.

Domácí s Letci vydrželi pouze první třetinu. "Tam měli víc ze hry, ale podržel nás gólman," přiznal Rousek. "Od druhé třetiny jsme se i díky přesilovce zvedli a jasně je přehráli."

Páteční zápas tak měl hladký průběh. A ten nedělní byl ještě lepší.

Povedený vstup proti Varům znamenal vedení 3:0 už po deseti minutách. "Pak jsme trochu polevili, přestali hrát nátlakový hokej a ve druhé třetině jsme je dostali svými fauly zpět do hry. Ale ve třetí jsme se vrátili k našemu hokeji," těšilo Rouska.

Pozitivní je, že přes špatnou koncovku z úvodních utkání se v pátek i v neděli dokázalo gólově prosadit celkem devět různých hráčů. Jediným dvougólovým střelcem se stal Krištof Špičan.

A Rousek měl radost z celkového zlepšení. "Protože jsme se zlepšili i ve hře na kotouči. A doufám, že nám znovu půjdou ty přesilovky, díky nimž jsme dali důležité branky."

To se ukáže už o následujícím víkendu v dvojutkání proti severočeským sokům. V pátek junioři míří do Ústí nad Labem, v neděli změří síly na domácím ledě s Litoměřicemi. Přibudou další body?

Kobra Praha - HC Letci 1:7 (0:0, 0:3, 1:4)
Branky hostů: Major, Čapek, Honetschläger, Husák, Špičan, Kučera, Pražienka. Asistence: Honetschläger 3, Čapek 2, Pavičević 2, Pražienka, Keller, Urban, Neuman.

HC Letci - Karlovy Vary "B" 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Branky domácích: Špičan 2, Čapek, Neuman, Pavičević, Husák. Asistence: Urban 2, Honetschläger, Pražienka, Novotný, Pavičević, Keller.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka