Letci brali povinné dva body z ledu Žižkova
úterý 13. října 2015

Zdraví je důležitější než skóre. Muži se šetří na Lomnici

Jsou zápasy, ve kterých Letci musí hrát nadoraz, aby ukořistili nějaké body. A pak jsou zápasy, které odehrají pouze z povinnosti a víc než vysoké skóre si hlídají, aby je nikdo nezranil. Letňanské muže čeká takových utkání ještě spoustu, jedno z nich absolvovali v neděli na Nikolajce, kde jde přivítal pražský Žižkov. Po vysokém vítězství 11:2 zůstávají v Pražském přeboru stále neporaženi.

Ten duel se hodnotí těžko, když je mezi oběma soupeři znát diametrální rozdíl. Letci, letos opět hrající s ambicemi na postup do druhé ligy, vyhráli první třetinu 5:1 a o vítězi bylo rychle rozhodnuto.

"Ta druhá byla klasika. Blbneme a pořád něco vymýšlíme," popsal kapitán Jan Mišner. "Ale dali jsme dva góly a ve třetí části už utkání pohodlně dohráli."

Letcům šlo opravdu především o to, aby si nikdo nic neudělal před těžšími bitvami. Příští kolo je čeká rezerva Kobry, ale už za 14 dní jedou do Lomnice nad Popelkou, kde číhá jejich pokořitel z loňské sezony v kvalifikaci o národní soutěž.

"Jak to říct... Když hodně vedete, už nepůjdete nadoraz jako s Lomnicí nebo Hvězdou, protože víte, že je zbytečné riskovat," vysvětluje Mišner. "Beci Žižkova stáli na modré a čekali, až se k nim rozjedeme. Buď nám dali sekeru nebo nastavili koleno, nebo jsme je prostě objeli." 

Letci tak odehráli takový... - "lepší trénink". 

"Hlavně že máme dva body. I skóre jsme si zase trochu vylepšili," hledá pozitiva Mišner. Před pár týdny čelil jeho první útok trenérově kritice, že se zatím pomaleji rozehrává. "Ale kompletní jsme doteď byli jenom jednou, a když už jsme spolu, chybějí nám zase beci," posteskl si vyhlášený kanonýr. "Přesto si myslím, že se rozjíždíme, a je to lepší a lepší."

Evidentně ano. V zápasech už zase pálí ostrými on i spoluhráči. V tom posledním si připsal svůj první hattrick letošní sezony a jeho formace se postarala téměř o polovinu branek. 

Snad si nevystřílí prach do očekávaného duelu s Lomnicí. Ta jediná spolu s Letci drží zatím neporazitelnost.

Žižkov Praha - HC Letci 2:11 (1:5, 0:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 1. Bíza, 51. Bíza (Sedliský) - 2. Uhlíř (Bílek), 4. Štěpán (Mišner), 12. Mišner (Šramota, Štěpán), 16. Valder (Koubík, Boček), 17. Bílek (Koubík), 35. Mišner (Štěpán), 40. Mišner (Bílek), 45. Mrázek (Štěpán), 45. Král (Boček), 49. Uhlíř, 54. Mrázek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka