Letci se severem Čech nezískali ani bod
neděle 18. října 2015

Junioři prožili dvě odlišné bitvy, obě se špatným koncem

Kdyby se hrálo na dobrý dojem, letňanští junioři by v první lize měli víc než aktuálních sedm bodů. Jenže se potýkají se špatnou koncovkou a doplácejí na to. "Na to, jak hrajeme, je pro nás umístění v tabulce zatím spíš zklamání," přiznává trenér Martin Rousek. V pátek jeho tým sice zažil špatný den v Ústí nad Labem, kde utrpěl debakl 2:7, v neděli ale přehrával Litoměřice a stejně prohrál 2:3.

Ze severočeské mise tak nemají ani bod, přitom za nedělní výkon by si zasloužili rovnou tři. "Moc jsem tu porážku nepochopil. Na litoměřickou branku jsme vyslali asi třikrát víc střel než soupeř, je ale neuvěřitelně podržel gólman," litoval Rousek.

Letci svými nůžkami skutečně hosty svírali, co to šlo, jenže opět nenašli klíčový recept k úspěchu. Nedávají branky, třebaže si vypracují vyložené gólové šance. A to je potom stojí cenné body.

Nebyl to však případ páteční porážky v Ústí, na ledě lídra tabulky. "Tam jsme zatím podali nejhorší výkon, Ústí nehrálo tak skvěle, to my jsme působili odevzdaně," zlobil se po utkání letňanský kouč. S hráči si vše vyříkal a v neděli viděl, že to splnilo účel.

Letci hráli na dobré úrovni po celý zápas, jenže Litoměřice využily dvě přesilovky. "Předváděli jsme nátlakový hokej, většinu utkání odehráli u nich. Ovšem koncovka je špatná. Ne, ona je velmi špatná," tvrdí Rousek.

Podle něj zatím nenarazil se svým mužstvem na soupeře, který by neměl velkou sílu v brance. V té litoměřické stále obrovská překážka, která střídavě nastupuje i v extraligové juniorce za Litvínov.

Po sedmi zápasech tak letňanští junioři spadli ve skupině Západ do druhé poloviny tabulky. "Kolikrát náš výkon vypadá hezky, ale je to nedotažené gólem. Na to se hraje, na nic jiného," říká kouč Pražanů.

Ti si mohou spravit chuť následující týden, kdy je čekají PZ Kladno a Klatovy.

Ústí nad Labem - HC Letci 7:2 (3:0, 1:1, 3:1)
Branky hostů: Pražienka, Urban. Asistence: Keller, Čapek, Honetschläger.

HC Letci - Litoměřice 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky domácích: Hrubant, Čapek. Asistence: Major, Pražienka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka