Letňanské třídy byly o víkendu stoprocentní
pondělí 19. října 2015

Žáci si vystříleli vysoké výhry. Šestka zažila velký obrat

Čtyři zápasy, čtyři vítězství. To je bilance letňanských žáků z uplynulého víkendu. Zatímco páťáci, sedmáci i osmáci vyhráli přesvědčivým výsledkem, šestka musela v dramatickém vývoji otáčet nepříznivé skóre a nakonec urvala o to cennější triumf. Čtyřmi brankami se tentokrát blýskl Josef Broš ze sedmé třídy, hattrick zaznamenali Tomáš Kudrna za šestku a Max Šrámek za pětku.

Přesvědčivý kolektivní výkon

Čtvrtou výhru v řadě si připsala pátá třída, která tentokrát rozdrtila na svém ledě 9:1 Kolín. Byl tak přesvědčivý i výkon na ledě? "První třetina byla ještě vyrovnaná, ale od druhé jsme byli lepší," udělalo radost trenéru Jiřímu Niklovi.

Převahu malí Letci zúročili v posledním dějství, které vyhráli v poměru 6:1. Kolín nastoupil se stejným ročníkem, domácím se podařilo eliminovat jeho tři šikovné hráče. "Kluci hráli výborně, kolektivně. Líbila se mi kombinace," dodal kouč.

Podle něj je ovšem stále co zlepšovat a jedna věc ho hned napadne. "Třeba v rozehrávce, ale na to je ještě čas. Musí se učit postupnými krůčky a různé věci pilovat.

Nejtěžší prý je, když takto malé děti přiběhnou na trénink hned ze školy. "Kluci jsou nesoustředění a roztěkaní, vždycky jim trvá dvacet minut, než se dají dohromady. Teprve potom to začíná k něčemu být," uzavírá Nikl. "Holt jsou v takovém věku."

5. třída: HC Letci - Kolín 9:1 (2:0, 1:0, 6:1)
Branky domácích: Šrámek 3, Štípek 2, Svoboda 2, Vašíček, Godochkin. Asistence: Sitarčík 3, Vašíček 2, Vosmík, Godochkin, Bejček, Helus, Šrámek, Štípek.

Dramatický vývoj a drtivý finiš

Šesťáky čekalo další dlouhé cestování. Tentokrát do Dvora Králové nad Labem, kde se střetli s týmem Krkonoš. Domácí se rekrutují ze tří klubů, a proto mají vysokou kvalitu, takže výhra 6:4 je cenná.

"Odehráli jsme skvělé týmové utkání se soupeřem, který měl ve svém středu řadu výborných individualit," přiznal trenér Jan Zlatohlávek.

Letci začali aktivně a ve vyrovnaném duelu si vytvořili mnoho brankových příležitostí, které se jim nepodařilo proměnit. První tak udeřili domácí hned dvěma brankami a po dvou třetinách bylo skóre 3:1 pro ně.

Pak přišla velká stíhací jízda, hosté protrhli střeleckou smůlu a pěti brankami zcela otočili vývoj utkání. "Rozhodla obrovská touha po vítězství, kterou už si tento tým přivlastnil. Dále pak kondiční faktor, protože jsme dokázali vystupňovat tak vysoké tempo, kterému soupeř nebyl schopen čelit," hodnotil Zlatohlávek a dodal: "Celý tým zaslouží velké poděkování!"

6. třída: Krkonoše - HC Letci 4:6 (0:0, 3:1, 1:5)
Branky hostů: Kudrna 3, Blažek, Sýkora, Čech. Asistence: Blažek 2, Štípek, Sýkora.

Odměna za poctivou přípravu

Sedmáky čekal jeden z nejkvalitnějších soupeřů v soutěži, o to víc je mohla těšit výhra 5:1, pod kterou se podepsala kolektivní práce celého mužstva. "Odehráli jsme ho opravdu kvalitně, byli jsme spokojeni s výkony všech kluků. Tlačili se do brány, měly dobrý pohyb po celém hřišti. Kolín je kvalitní soupeř, přesně na tyto týmy se vždycky těšíme," chválil trenér Martin Uldrich.

Výtku měl jen v jedné věci - nelíbila se mu zbytečná vyloučení. "V první třetině jsme předvedli tak 80 % našich možností, v kabině jsme si to řekli a od druhé části všechno jelo tak, jak mělo."

Letci svůj náskok postupně navyšovali a vlastně tím zúročili dobrou práci z celého týdne. Vždyť sami trenéři přiznali, že v minulých dnech hráči absolvovali kvalitní přípravu s perfektním přístupem.

"Tréninky už vypadaly opravdu dobře, měl jsme z toho radost. Je vidět, že si kluci berou už některé věci k srdci a snaží se na sobě pracovat," pochvaloval si dobrou atmosféru v mužstvu trenér Uldrich.

7. třída: HC Letci - Kolín 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky domácích: Broš 4, Václavík. Asistence: Václavík, Novotný, Pinkas, Barratt, Strnad.

Neočekávaně hladké vítězství

Osmáci prodloužili svou sérii neporazitelnosti na tři zápasy, ten sobotní ve Dvoře Králové vyhráli 7:2. "Podali jsme velmi dobrý výkon, od druhé třetiny jsme měli jasnou převahu," hodnotil po výhře nad Krkonošemi trenér Martin Rousek.

Sám byl trochu překvapen z tak hladkého průběhu, protože v prvním vzájemném utkání sehráli oba soupeři vyrovnanou partii. Domácí přehrávali Letce jen v posledních šesti minutách, kdy je zatlačili v obranném pásmu.

"Dostali jsme dva góly. Už se mi jednou stalo, že jsme v závěru přišli o několikagólový náskok, takže jsem se toho trochu obával. Ale naštěstí jsme se uklidnili a potvrdili výhru," řekl Rousek, jehož těšilo, že se střelecky prosadili někteří hráči, kteří dosud skórovali méně.

Sám toto vítězství označil za důležité. "Snad budeme oproti první čtvrtině soutěže pokračovat v lepších výsledcích, protože u kluků postupné pokroky vidím. Už před týdnem v Hradci jsme hráli dobře, víc teď bojujeme a jsme důraznější v předbrankovém prostoru," uzavřel kouč.

8. třída: Krkonoše - HC Letci 2:7 (0:2, 0:3, 2:2)
Branky hostů: Petr 2, Hlaváč 2, Krutil, Mulač, Adamec. Asistence: Richterová 2, Zrcek, Viaček, Hlaváč.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka