Starší dorost prohrává a soupeři se vzdalují
sobota 14. listopadu 2015

Trápení v koncovce nekončí... A tým přišel o jednu z opor

Staršímu dorostu se už od začátku sezony nedaří. Po sedmi prohrách v řadě věřili svěřenci trenéra Milana Antoše ve zvrat, kterému měla pomoci reprezentační přestávka. Nic takového se bohužel nestalo a po porážkách doma s Mladou Boleslaví 1:3 a v Liberci 0:3 se ostatní soupeři Letcům opět o kus vzdálili. Letci navíc v sobotu přišli o jednoho ze svých nejlepších hráčů v kádru.

Letňany dlouhodobě trápí produktivita, na které chtěly během pauzy zapracovat. Už v pátečním souboji s Mladou Boleslaví se však ukázalo, že to nebude tak jednoduché.

Co se týče hry samotné, neměl trenér Antoš mnoho výhrad, vyzdvihl navíc obrannou činnost svého mužstva. "Hráli jsme celkem dobře, slušně jsme bránili. Snažili jsme se do kluků dostat, aby se hrálo hodně odzadu a vyčkávali jsme na chybu soupeře."

Problém však nastával ve chvíli, kdy se Letci dostávali do zakončení. Tam viděl trenér největší nedostatky, stejně jako v průběhu uplynulé sezony. "Boleslav udělala několik chyb, my to ale nedokázali potrestat. Šance na to máme, a když už vypadá, že by to tam mohlo spadnout, nakonec se tak nestane. Musím říct, že vyhráli zaslouženě," zklamaně popisoval trápení v koncovce.

V duelu s Libercem drželi starší dorostenci dlouho naději, tu jim však Severočeši vzali ve třetí dvacetiminutovce, kdy vstřelili dvě branky a zápas rozhodli.

Podle šéfa letňanské střídačky souboj částečně ovlivnilo zranění jednoho ze svěřenců ve druhém dějství. "Byl to vyrovnaný zápas, ve druhé třetině se bohužel zranil Dominik Řepík, který si pravděpodobně zlomil klíční kost. To mělo určitý vliv i na poslední třetinu," vysvětloval.

V té se Letcům znovu povedlo vypracovat několik šancí, které zůstaly nevyužity. Bílí Tygři následně trestali. "Dvakrát se nám nepovedlo vstřelit branku z jasných příležitostí. Soupeř poté využil dobře sehranou přesilovku. Třetí gól do naší sítě byl vlastní. Tam nejde nic vyčítat," popisoval hlavní události závěrečné periody.

Alespoň v bránění se jeho tým zlepšil, čehož si všiml v obou odehraných duelech. Na tom se může dát stavět do budoucna. "Kluci se snaží, plní taktický věci. Hodně jsme zapracovali na obraně středního pásma, bylo to znát," vyzdvihoval.

Produktivita ale zůstává stále velikým otazníkem. "Máme za sebou dvacet zápasů a 36 gólů na kontě. To už dneska není ani na fotbal. S tím nemůžeme vyhrávat. Pokud nezlepšíme produktivitu, tak to bude hodně složitý," dodal na závěr.

Situace se komplikuje i Řepíkovým zraněním. Právě on byl jedním z mála hráčů, kteří se dokázali prosadit.

HC Letci - Mladá Boleslav 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Kučera (Gebell, Sklenář) - 6. Straka (Dančišin), 8. Straka (Musliu), 34. Kalus. Rozhodčí: Škrobák - Ovsík, Kučera. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 65. Střely na branku: 27:36.

Liberec - HC Letci 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Juščák (Jeník), 46. Nezbeda (Kunst), 52. Chrtek. Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 85. Střely na branku: 33:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka