Letce už v úterý čeká derby na Hvězdě
neděle 15. listopadu 2015

První ztráta. Muži překvapivě nezvládli bitvu v Roudnici

Těžko soudit, jak velká ztráta to v konečném hodnocení bude. Tuhle remízu ale rozhodně nikdo nečekal. Ani samotní Letci ne, vždyť i oni sami o ztrátě bodu v Roudnici nad Labem na rovinu mluví. Zatímco letňanské "áčko" dosud procházelo Pražským přeborem suverénním způsobem, teď už má v čele zase jen jednobodový náskok. A už v úterý ho čeká vypjaté derby na ledě pražské Hvězdy.

Muži jsou přesně v polovině základní části a v osmi dosavadních zápasech stále drží sérii neporazitelnosti. Přesto je po poslední bitvě cítit lehké zklamání. V Roudnici šli totiž dvakrát do vedení, jenže domácí dvakrát stihli vyrovnat. 

"Oni nepředváděli špatný hokej, dohrávali nás, a když vyrovnali, zatáhli se dozadu," říká kapitán Jan Mišner. V závěru utkání Letci dohrávali v oslabení se třemi hráči na ledě, přesto si vytvořili jasně gólovou příležitost. "Tohle utkání jsme měli vyhrát. Uvědomujeme si to."

Letňany momentálně trápí marodka, do Roudnice v sobotu mužstvo odjelo s patnácti lidmi bez tří stabilních hráčů. Hráči si museli vypůjčit juniora a dva obránci byli nuceni hrát v útoku. Další komplikace přišla už v první třetině, kdy byl vyloučen do konce utkání František Kautský. 

"Snadný zápas už to není skoro s žádným týmem, každý se chce proti nám vytáhnout," přiznává kanonýr Mišner. "Byl to divný večer. Roudnice si pořád na něco stěžovala, možná vyvinuli i tlak na rozhodčí. Ale musíme jít dál, to se prostě stane."

Roudnice však mezi žádné "nazdárky" nepatří. 

Už před týdnem dokázala porazit Lomnici nad Popelkou, s níž mívají Letci velké problémy. A tento víkend Lomnici porazila i pražská Hvězda, tradiční rival letňanského souboru.

Právě s ním Letci vstoupí do druhé poloviny základní části - ne o víkendu, nýbrž už v úterý na státní svátek. Tým vlastně čeká takový extraligový týden, během nějž postupně sehrají hned tři soutěžní utkání.

S marodkou se ale bude muset smířit i nadále, sestava by měla být na Hvězdě podobná. Kádru momentálně chybí třeba Marek Horáček, Ladislav Kadaně nebo Petr Bílek. "Ale pořád složíme tým na to, abychom mohli Hvězdu porazit. Já věřím, že se nám to povede," burcuje Mišner.

Na širokém kluzišti to Letci nemají jednoduché, ale skalp rivala, jenž jim z druhého místa dýchá na záda, ukořistili už v závěru sezony. Zatímco o víkendu hájil letňanskou branku Matěj Oliva, nyní by měl dostat šanci jeho parťák Lukáš Havlín.

"Oba kluci podávají vyrovnané výkony. Když zabereme všichni, vyjde to," věří Mišner.

Roudnice nad Labem - HC Letci 2:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Pavlata (Hlavička), 37. Kuchař (Pavlata) - 2. Král (Rulf), 22. Mrázek (Šulce, Zima).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka