Letci si poradili s PZ Kladno i Ústím
úterý 17. listopadu 2015

Vítězná forma. Mladší dorost sbírá jeden bod za druhým

Pátý triumf v posledních šesti zápasech vybojovali mladší dorostenci Letňan. A momentálně si užívají vítězné vlny. Zatímco v neděli porazili výsledkem 4:1 kladenské PZ, v úterý na státní svátek vyprovodili 9:1 Ústí nad Labem. Šestí Letci jsou stále jeden bod za pátým Chomutovem, se kterým s největší pravděpodobností budou soupeřit v další nadstavbě o postup do play-off.

Mladší dorostenci se rozhodně nepotýkají s mizérií v koncovce, která trápí jejich starší kolegy. Stačí se podívat na základní statistiky v posledních dvou zápasech. 

"Ale nesrovnávejme to se starším dorostem, protože oni mají mnohem kvalitnější soupeře a tím i těžší zápasy," přiznává kouč Tomáš Blažek. Třeba proti Ústí podle něj nebylo zase tak složité se gólově zviditelnit.

Letci v tom utkání byli jasně lepší v první i třetí třetině, jen v té druhé se podle trenérových slov nechali mírně ukolébat. Prostřední část byla jediná, kterou domácí nevyhráli o víc než jeden gól.

"Spíš se bránili, my jsme byli u všeho rychleji, zasloužili jsme si vyhrát," řekl Blažek. "Máme teď trochu lehčí los než na začátku soutěže."Bodově nejaktivnější byl tentokrát Adam Navrátil, jenž si připsal gól a tři asistence. A střelecky se prosadil i v nedělním střetnutí s Kladnem.

"I proti Kladnu jsme byli aktivnější," vrátil se Blažek k nedělnímu programu. Kladno v Letňanech podržel hostující brankář, tedy až na úvodní gól, když inkasoval po špatné rozehrávce. Letce to nabudilo a ujali se vedení. A přesvědčivě kráčeli za dalšími body.

Při pohledu na čísla je příjemné vidět řadu hráčů, kteří se prosazují i v individuálních statistikách. Přinejmenším jim to může dodat sebedůvěru do dalších bojů. 

Kouč tvrdí: "Máme formace schválně sestaveny tak, aby mohla skórovat každá z nich." Podaří se to i v Plzni? Právě na ledě aktuálního lídra jeho družina uzavře v neděli základní část.

Letci drží krok s Chomutovem a oba týmy se přiblížily na dosah pražské Slavii, která drží poslední postupové místo do play-off. Jenže čas nyní utíká zatraceně rychle. Až nyní s odstupem se naplno ukazuje, jak velká škoda bylo prohrát poslední vzájemný zápas se sešívanými. Zvlášť když tam Letňanští podali skvělý výkon.

I tak mají šanci bojovat dál o vyřazovací fázi v nadstavbě, která začne už příští týden.

HC Letci - PZ Kladno 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Vlček (Sklenář), 33. Lytvynov, 40. Jelínek (Klikorka), 43. Navrátil (Lytvynov, Sklenář) - 31. Hašek (Pokorný). Rozhodčí: Vokřál - Svatopluk, Sedlák. Vyloučení: 4:7 + Štěbeták (Let.) 5 min. + do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 44:37.

HC Letci - Ústí nad Labem 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 9. Pinkas (Navrátil), 11. Navrátil (Lytvynov, Kruitl), 17. Sklenář, 37. Pinkas (Navrátil), 39. Klikorka (Navrátil), 43. Němec (Krutil), 46. Lytvynov (Sklenář, Pinkas), 49. Jelínek (Šíba), 59. Vlček (Sklenář) - 26. Harkabus (Štochl, Šindelář). Rozhodčí: Hornáček - Špringl, Žídek.Vyloučení: 3:7. Využití: 4:0. Diváci: 73. Střely na branku: 40:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka