Urputnou bitvu rozhodla akce obránce Klikorky
pondělí 07. prosince 2015

Povinné body. Ale mladší dorost měl s outsiderem potíže

Jsou vítězství, která si tým musí tvrdě vydřít. A pak jsou vítězství, která by trenéři nejraději ani nekomentovali. Právě to je případ letňanského kouče Tomáše Blažka, jehož mladší dorost zvládl další kolo extraligové nadstavby. Jenže slova chvály k těsné nedělní výhře 4:3 nad Pískem neměl. "Pouze jsme doma uhájili povinné body," hledal hodnocení k předvedené hře svých svěřenců.

Přitom Letci se už v osmé minutě ujali dvoubrankového vedení a všechno nasvědčovalo tomu, že tahle partie bude mít jasně hladký průběh. Jenže právě na to možná tým doplatil. "Asi jsme opět podlehli podvědomí, že k nám přijel slabší soupeř," tvrdí Blažek.

Zatímco jeho tým stále drží velké naděje na historicky první postup do play-off extraligy, beznadějně poslední Písek v dosavadní sezoně nezískal ani bod. Nechybělo málo a Letňany se mohly stát jeho první kořistí.

"My vedli, oni dotahovali. Ale předváděli jsme mizerný výkon," nechtělo se Blažkovi do hlubšího rozboru. "Výkon hráčů rozhodně neodpovídal představám trenérů."

Jedním z mála světlých momentů byl snad jen rozhodující gól obránce Karla Klikorky, jenž jen minutu po soupeřově vyrovnání na 3:3 projel celým hřištěm a na druhý pokus zasunul puk do sítě. Zaplaťpánbůh. Tenhle moment snahu hostů výrazně srazil.

Letci v posledních pěti zápasech pravidelně střídají vítězství s porážkou. Už ve čtvrtek přivítají třetí Litvínov, který je v tabulce nadstavbové skupiny C pronásleduje s devítibodovým odstupem.

Obě předchozí vzájemná utkání Pražané vyhráli přesvědčivým rozdílem, ovšem jejich kouč varuje: "Určitě nemají špatné mužstvo. V obou případech to byly vyrovnané zápasy a teď to nebude jiné."

Poté mladší dorost čeká PZ Kladno.

HC Letci - Písek 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Nárovec (Vrba), 8. Štěbeták (Krutil), 32. Pinkas (Vlček, Fleischman), 49. Klikorka - 18. Novotný (Novák), 35. Švec (Černý), 48: Novák (Přibyl). Rozhodčí: Svoboda - Frodl, Šmika. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 67. Střely na branku: 39:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka