Letci porazili PZ Kladno a podlehli Klatovům
pondělí 07. prosince 2015

Junioři nejprve rozhodli v závěru, poté ztratili v oslabení

Po bídném úvodu soutěže se junioři herně i výsledkově zvedli. Důkazem je sedm výher z posledních deseti zápasů. Na současnou formu chtěli svěřenci trenéra Martina Rouska navázat i v dvojzápase proti Kladnu a Klatovům. To se jim povedlo na padesát procent. Po velmi povedeném výkonu dokázali porazit "pézetku" 4:2, ve druhém souboji bohužel nestačili na Klatovy, kterým podlehli 5:13.

Páteční zápas s Kladnem sliboval vyrovnaný boj, což se potvrdilo už v první třetině, která skončila nerozhodně 1:1. Kýžený rozdíl přinesla až další dvě dějství, která Letci ovládli vždy o jednu branku.

"Zápas s Kladnem jsme sehráli velmi dobře. Musím říct, že už od samého začátku jsme měli převahu," popisoval letňanský trenér.

Tu dokázaly Letňany zúročit ve druhé periodě, kdy se dostaly do vedení 2:1. O to ovšem přišly v závěrečné dvacetiminutovce, kdy podruhé inkasovaly a zápas spěl pomalu do prodloužení. K tomu nakonec nedošlo, když Letci nedlouho před zazněním třetí sirény znovu rozvlnili kladenskou síť.

"Soupeř ve třetí třetině vyrovnal, ale dvě minuty před koncem se k nám přiklonilo štěstí a rozhodli jsme o vítězství. Čtvrtý gól byl do prázdné branky," přiblížil Rousek dramatické chvilky.

V duelu se Středočechy mohl litovat jen slabší produktivity. "Myslím, že to mohlo být daleko klidnější utkání, kdyby kluci využili všechny šance. Takhle jsme to museli ubojovat až v samotném závěru."

V říjnovém utkání s Klatovy dokázali junioři vyhrát o jedinou branku a nabuzeni sebevědomím po výhře nad Kladnem věřili v úspěch i tentokrát. 

Ještě v polovině zápasu se hrálo nerozhodně a začínal se rýsovat další dramatický scénář. Ten ale zhatilo pětiminutové oslabení Letců, které prakticky rozhodlo celý zápas. "Utkání v Klatovech se hodnotí těžko. Ještě ve 31. minutě to bylo 5:5, ale potom jsme šli do pětiminutového oslabení, ve kterém jsme dostali tři góly. To nás úplně rozložilo," řekl smutně Rousek.

"Je pravda, že já ze své kariéry vím, že takové zápasy se sehrají, ale nemělo by se to stávat," pokračoval.

Do poslední periody šli Pražané za stavu 5:8 a chtěli se jednoznačně pokusit nepříznivý vývoj zvrátit. To se ale nepovedlo, místo toho navíc přišlo pět dalších tvrdých direktů. "V poslední třetině to byl totální chaos. Možná se projevila i trošku únava. Záleží na tom, v kolik ti kluci jdou spát," připustil kouč Letců.

Juniory teď čeká dvoutýdenní pauza, pak se ještě v tomto kalendářním roce představí doma s Kláštercem nad Ohří a na ledě pražské Hvězdy.

HC Letci - PZ Kladno 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky domácích: Pražienka 2, Neuman, Urban. Asistence: Poljanyčka, Pavičević, Neuman.

Klatovy - HC Letci 13:5 (1:0, 7:5, 5:0)
Branky hostů: Neuman 3, Urban 2. Asistence: Pavičević, Kučera, Kazda, Urban.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka