Letci porazili Kobru, teď je čeká silná Lomnice
pondělí 14. prosince 2015

Muži zvládli další ostrý test. Sen o neporazitelnosti trvá

Podíváte-li se na výsledky letňanského "áčka", je to skutečně báječný pohled. V kolonce jednotlivých zápasů nevidíte jediné červené číslo znázorňující porážku. Dospělí Letci mají za sebou další vítězství, tentokrát 6:4 na ledě pražské Kobry "B", z níž měli před utkáním velký respekt. Zvládli ho. A sérii své neporazitelnosti tak protáhli už na čtrnáct utkání. Vydrží až do konce základní části?

Letňanští se touto výzvou netají, a tak potřebují zvládnout poslední tři duely. Nejtěžší z nich bude hned ten příští, kdy doma přivítají Lomnici nad Popelkou. 

Vzpomínáte? Právě s tímto soupeřem sehráli v Letňanech dechberoucí bitvu na konci minulé sezony. 

"Tady už ale o tolik nepůjde," odhaduje trenér Jan Doutnáč. "Lomnice má kvalitu na vysoké úrovni, ale tahají se o třetí místo a na nás mají velkou ztrátu. Spíš se budou soustředit na svoji domácí soutěž."

Letci ve 14. kole Pražského přeboru sehráli vyrovnaný souboj na ledě Kobry a kapitán Jan Mišner už dopředu odhadoval: "Nepatří mezi soupeře, proti kterým se nám zrovna daří. Bude to hodně náročné utkání."

Byl. Byť si jeho družina vypracovala mírný náskok, který až do konce utkání kontrolovala. 

"Ale kolikrát jsme úplně nesmyslně odevzdávali puky a v některých pasážích jsme nehráli dobře. Podržel nás gólman, protože jsme mohli inkasovat víckrát," chválil Doutnáč brankáře Lukáše Havlína.

K vítězství zavelel už v první minutě právě Mišner, pravidelný kanonýr letňanské ofenzivy a autor sobotního hattricku. "Měl šance, tlačil se do brány a mohl dát ještě víc gólů," zasloužil si uznání od svého kouče. 

Ten nezapomněl zmínit i dalšího útočníka Ladislava Kadaněho. "S Mišákem to odehráli na dvě křídla a ice time oba měli kolem 30 minut."

Letci totiž přijeli na zápas jen se 14 hráči, protože kádr se momentálně vypořádává s marodkou. Pokud se mu do příštího víkendu tým uzdraví, měly by šance proti Lomnici zase stoupnout o něco výš.

Vždyť by byla škoda si titul "neporazitelných" nechat před play-off vzít.

Kobra Praha "B" - HC Letci 4:6 (1:3, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Gron (Hein), 26. Svoboda (Kostka), 39. Gron (Kostka), 56. Novák (Verner) - 1. Mišner (Svoboda), 14. Novák (Štěpán), 18. Mišner (Valder), 24. Mišner (Šulc), 37. Mrázek (Mišner, Boček), 57. Horáček (Kautský).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka