Letci si poradili i s Lomnicí nad Popelkou
pondělí 21. prosince 2015

Muži zvládli další souboj. Po něm se vydali do víru oslav

Měsíc volna mají před sebou letňanští muži. "Protože trénujeme jen jednou týdně, a proto nehrozí, že vypadneme z rytmu, spíš by nám to mělo pomoct, než uškodit," tvrdí trenér Jan Doutnáč. Jeho tým má za sebou úspěšnou rozlučku s letošním rokem. Doma totiž porazil Lomnici nad Popelkou a i nadále drží letošní neporazitelnost. Základní část Pražského přeboru zakončí až v druhé polovině ledna.

Dospělí Letci vyhráli 5:4, ale bitvu se silným protivníkem si v poslední třetině značně zkomplikovali. Vždyť do ní vstupovali s tříbrankovým nástupem. 

Dvě rychlé branky hostů však utkání ještě zdramatizovaly. "Možná jsme zapomněli, že hrajeme proti celku, který nás jako poslední dokázal v soutěžním zápase porazit," připomněl kouč Doutnáč.

Pravda. Byla to právě Lomnice, která Letcům v loňské nadstavbě zhatila cestu do bojů o druhou národní ligu. 

"Tehdy ale byla ještě silnější než teď, takže se nám po těch dvou gólech opět rozsvítilo a už jsme to dohráli celkem v poklidu," popsal letňanský trenér. "Ovšem pořád je to jeden ze soupeřů, který je schopen nás svou kombinací přehrát," ocenil kvality třetího týmu tabulky.

Možná se hráči viděli už na vánoční veselce, po utkání je totiž čekala týmová rozlučka s rokem 2015. "Chlapci asi po druhé třetině řešili, jestli bude dost řízků a jestli už teče pivo proudem," usmíval se Doutnáč.

Měli co slavit. 

Vždyť útočník Matěj Štěpán oznámil, že bude otcem, navíc tým v letošním ročníku do puntíku plní ambiciózní plán s dalším pokusem vybojovat 2. ligu. V 15 dosavadních kolech ztratil pouhý bod s Roudnicí nad Labem.

Právě s ní zakončí 23. ledna základní část, o týden dříve se ještě utká s pražskými Bohemians. Letci nyní mají necelý měsíc volna, během kterého zregenerují síly a začnou se už pomalu připravovat na vrchol sezony.

"Věřím, že po tak dlouhém volnu budeme mít zase hlad po zápasech. Navíc už to pojmeme jako přípravu na play-off a podle toho taky budeme upravovat sestavu," plánuje šéf letňanské střídačky.

Jen krůček chybí jeho partě k tomu, aby vyhrála základní část.

Její neporazitelnost trvá i po bitvě s Lomnicí a v čele tabulky má se 27 body pětibodový náskok před druhou Hvězdou. Ta má sice zápas k dobru, ale o víkendu měla až překvapivě velké problémy s beznadějně posledním Olympikem, který porazila těsně 5:4.

První cíl sezony tak mají Letci na dosah.

HC Letci - Lomnice nad Popelkou 5:4 (2:1, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Neuman (Štěpán, Mišner), 6. Mišner (Neuman, Štěpán), 24. Šulc (Mrázek, Kadaně), 33. Neuman (Mišner), 37. Kaleta (Uhlíř, Valder) - 6. Knap (Kedršt, Ješko), 22. Kedršt (Kuch, Ješko), 41. Syrovátka J. (Martinec), 44. Ješko (Sehnoutek, Kuch).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka