Pětka i sedmička byly úspěšné, 6. a 8. třída ne
pondělí 04. ledna 2016

Žáci vstoupili do nového roku. Úspěšní byli pouze napůl

Dvěma těžkými zápasy doma a dvěma až příliš jednoduchými souboji na venkovních hřištích vstoupili letňanští žáci do nového roku. S poloviční úspěšností. Zatímco šestá ani osmá třída svoji pevnost před Libercem neuhájily, na pětku se sedmičkou čekala snadná kořist ve Velkých Popovicích. Oba zmiňované týmy navíc v nabitém programu na přelomu roku absolvovaly ještě několik turnajů.

Pětka hrála jen z povinnosti

Páťáci se střetli s Velkými Popovicemi jen proto, že jim to nařizoval soutěžní program. Na výsledku 31:0 je přece patrné, že utkání jinak nemělo téměř žádný smysl.

"Bylo to totálně o ničem," povzdychl si nad úrovní sobotního klání trenér Jiří Nikl. "A to jsme ještě spoustu vyložených šancí neproměnili."

Nejtěžší podle něj bylo hráče namotivovat, protože jeho svěřenci už dopředu věděli, že utkání vyhrají. "Pak si chce dát každý gól. V tomhle věku ještě děti úplně nerozeznají, jak kterou situaci řešit, takže někdy místo nahrávky střílí a někdy místo střely přihrávají."

Větší prověrkou byl alespoň předsilvestrovský turnaj v Kolíně, kde tým obsadil třetí místo. Tam se Niklovi pro změnu nelíbil pohyb jeho hráčů."Vůbec jsme nebruslili. Ve vánoční pauze vypadneme z herního rytmu a děti na hokej moc nemyslí. Proto se teď znovu zaměříme na kondici, abychom byli připraveni."

5. třída: Velké Popovice - HC Letci 0:31 (0:12, 0:11, 0:8)
Branky hostů: Vašíček 6, Svoboda 5, Godochkin 5, Hnízdil 4, Vosmík 3, Šrámek 3, Brytski 2, Horáček, Helus, Štípek. Asistence: Vašíček 5, Horáček 4, Vosmík 4, Štípek 4, Hrdinka 2, Brytski 2, Godochkin 2, Bejček, Svoboda, Šrámek.

Šesťáci zažili souboj dvou #14

Šesťáky v prvním klání nového roku čekali Bílí Tygři z Liberce, ale utkání pro domácí nezačalo vůbec dobře. Rychle totiž prohrávali o tři branky."Bohužel jsme hned v úvodu spadli do díry a stálo nás pak mnoho sil se vyhrabat zpět a vrátit se do zápasu," řekl kouč Jan Zlatohlávek. 

Domácí se ale zvedli a postupně stav srovnali. Jenže poté soupeře ještě dvakrát pustili do vedení a ztrátu museli opět dohánět. 

V dresu Letců zářil Lukáš Strnad, který se trefil hned čtyřikrát a z utkání tak udělal souboj dvou čtrnáctek. Se stejným číslem na dresu totiž řádil na druhé straně i Jakub Hujer, jenže nakonec ve třetí části přidal rozhodující gól a Tygři díky němu Letce poprvé v sezoně porazili.

Letci přitom třetí třetiny zvládali, ale tentokrát jim nevyšla, byť mohutně dotahovali a měli blízko k vyrovnání. "S kolegou Markem Horáčkem jsme neměli klukům moc co vytknout, odehráli jsme velmi kvalitní utkání, v němž jsme neměli to pověstné hokejové štěstíčko. Speciální pochvalu zaslouží Lukáš Strnad, který odehrál mimořádně kvalitní zápas."

6. třída: HC Letci - Liberec 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)
Branky hostů: Strnad 4, Blažek. Asistence: Štípek 2, Sýkora 2.

Sedmáci vyhráli zápas o ničem

Tohle utkání nedalo nic ani jednomu týmu. Takhle hodnotil sobotní kanonádu 19:6 kouč sedmáků Martin Uldrich. Kvalita Letňan a Velkých Popovic totiž byla diametrálně odlišná.

"Pro obě strany to byl zápas o ničem. Jsme jen rádi, že jsme to odehráli v klidu a nikomu se nic nestalo," oddychl si. Letci totiž jeli do Popovic bez tréninku, protože ještě ve čtvrtek absolvovali náročný turnaj v Plzni, kde skončili sedmí z osmi. V úvodu týdne zase odehráli turnaj v Kolíně.

"Už tam se projevovalo, že jsme přes Vánoce odehráli spoustu zápasů. Byla na hráčích vidět velká únava, ale dohráli to až do konce," pochválil Uldrich.

První mistrovský zápas nového roku nechtěl příliš hodnotit. Snad jen to, že po výrazném vedení už jeho svěřenci třetí třetinu vypustili, což se projevilo pěti góly na obou stranách. "Hráči už se nekoncentrovali. Ale dá se to pochopit - byli unavení a utkání už bylo rozhodnuté."

7. třída: Velké Popovice - HC Letci 6:19 (0:7, 1:7, 5:5)
Branky hostů: Václavík 5, Broš 5, Straka 2, Bucek 2, Dobrov 2, Tůma 2, Barratt. Asistence: Čech 2, Straka 2, Dobrov, Novotný, Barratt, Vlasák.

Osmička důstojně prohrála s lídrem

Nejtěžší soupeř čekal na letňanské osmáky, kteří doma přivítali lídra své skupiny. A Liberec papírové předpoklady potvrdil, Letňany mu podlehly 2:4. Trenér Martin Rousek byl však spokojený.

"Sice jsme prohráli, ale stejně jako předchozí zápas u nich jsme i tentokrát odehráli důstojně," líbilo se mu. "Liberec má velkou kvalitu, je silovější, disponuje narostlými hráči. A váha a výšková převaha je v této kategorii zásadní."

Domácí přitom prohrávali už 0:3, ale bitvu nevzdali a statečně se bili až do konce. Ve druhé třetině dvěma góly průběh zdramatizovali a dotáhli se soupeři na jedinou branku.

"Ze začátku jsem měl trochu strach, abychom neprohráli vysoko. Ale kluci v obraně pracovali nad své možnosti a i v útoku jsme nehráli špatně." V předchozích dvou utkáních přitom Letci dali Liberci jen jeden gól, v neděli dva. "Díky bojovnosti. Jsem rád, že to tým nezabalil," dodal Rousek.

8. třída: HC Letci - Liberec 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky hostů: Hlaváč, Zrcek. Asistence: Mulač, Petr.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka