Letci nenašli recept na Ústí nad Labem
pondělí 25. ledna 2016

Mladší dorost opět zaváhal. Šance na play-off stále žije

Střídavé období vítězství a porážek momentálně prožívají mladší dorostenci Letňan. Tuto vyváženou bilanci naplňují už šest zápasů v řadě, a tak se v neděli museli smířit s domácí prohrou s Ústím nad Labem. Podruhé v posledních třech utkáních navíc nedokázali vstřelit ani branku. Už ve čtvrtek čeká extraligové Letce další boj, v němž přivítají vedoucí tým nadstavbové skupiny z Chomutova.

Svěřenci trenéra Tomáše Blažka prožili v neděli nevydařený den. Bezzubí byli především v koncovce. "Byl to vyrovnaný zápas, jenže nám se bohužel nepodařilo vstřelit ze šesti nebo sedmi vyložených šancí ani jeden gól. Nikdo z hráčů neuměl gólovou příležitost proměnit," posteskl si kouč.

Ústí v této sezoně není pro Letňanské příliš oblíbeným soupeřem. Severočeši jsou v šestičlenné tabulce až na předposledním místě, ale z pěti dosavadních střetnutí vzal Letcům už sedm bodů. Poprvé navíc uspěli na jejich hřišti.

"Byli trochu silovější, ale doplatili jsme jen na nevyužívání našich šancí," zopakoval Blažek. V kádru neměl obránce Ivana Lytvynova s kapitánem Dominikem Sklenářem, kteří vypomáhají staršímu dorostu. 

"Občas s námi hrají, jindy ne. Jsou to hráči, kteří mužstvo táhnou, a to se projeví. Bez nich nejsme schopni dávat góly," dodal trenér. "Musejí se o svou příležitost poprat jiní hráči, kteří dostávají prostor místo nich. A to se zatím některým moc nedaří."

Letci i tak stále živí naději na historicky první postup do play-off. Ze tří nadstavbových skupin o udržení totiž postupují nejen jejich vítězové, ale i druhý tým s nejvyšším počtem bodů. 

Teď by to ovšem chtělo delší sérii výher, což bude znovu hodně těžké. Už ve čtvrtek totiž přijede lídr. "A to je hodně silný tým. Uvidíme, jak se s tím popereme," neskládá zbraně Blažek.

HC Letci - Ústí nad Labem 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Batryn (Čermák, Gottfried), 36. Štěpánek (Mareš). Rozhodčí: Jechoutek - Svobodová, Marek. Vyloučení: 4:0. Bez využití. Diváci: 78. Střely na branku: 32:40.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka