Letci nadělovali i proti Roudnici nad Labem
pondělí 25. ledna 2016

Základní část bez prohry. Muži se připravují na play-off

Odplata se povedla. A letňanští muži dosáhli na první metu letošní sezony. Základní část Pražského přeboru totiž suverénně ovládli bez porážky a se ztrátou jediného bodu. O ten je v listopadu připravila Roudnice nad Labem, které Letci v sobotu vrátili všechno i s úroky. Teď už se připravují na play-off, jež začnou v úvodním kole proti pražskému Žižkovu. Vyřazovací část je v této soutěži novinkou.

O soupeři se rozhodlo v posledních utkáních základní části, původně byli na výběr tři různí soupeři. Letci už dopředu avizovali, že Žižkov by byl ze všech tou nejschůdnější variantou.

Play-off pro ně začíná už o víkendu, hrát se bude na dva vítězné zápasy a Letňanští samozřejmě začnou s výhodou domácího hřiště. "Věříme, že to bude jen o těch dvou zápasech," rád by kouč Jan Doutnáč přešel co nejrychleji přes první kolo.

Pak totiž přijde na řadu finále a očekává se, že dojde k tradičně vypjatému derby mezi Letci a Hvězdou. 

Duel s Roudnicí, který Pražané vyhráli vysoko 11:4, byl jen testovací generálkou před důležitější fází. "Paradoxně nás přibrzdila první dvě střídání, kdy jsme dali dva góly, protože pak jsme přestali hrát," všiml si trenér Doutnáč.

Podle něj však bylo vidět, že jeho svěřenci prahnou po odvetě. "Ne že by se hrálo na jednu branku, ale převaha byla z naší strany zřejmá. Je dobře, že jsme v listopadu remizovali. Alespoň naši chlapci neměli pocit, že na nás nikdo nemá," zauvažoval.

Utkání nabídlo jednu pikantnost. Letci nastoupili s Pavlem Michlem, který dosud pouze s "áčkem" trénoval a hokej bere spíše jako hobby zábavu. Za seniorský tým nastoupil v registrované soutěži poprvé v životě a hned si připsal úspěšnou trefu.

Pověst kanonýr opět potvrdil Jan Mišner, jenž si připsal tři góly a dvě asistence, o jednu asistenci víc si dokonce připsal také jeho parťák z útoku Matěj Štěpán.

I to je důkaz toho, jaká v týmu panuje pohoda. A psychika, ta bude před pozdějším derby s Hvězdou důležitá.

"I když jsme ji dvakrát v sezoně porazili, troufám si tvrdit, že jsou šance 50 na 50," zůstává pokorný Doutnáč. Pokud by Letci přešli i přes ni, čeká je kvalifikace o to, kdo v baráži vyzve nejhorší druholigový tým.

HC Letci - Roudnice nad Labem 11:4 (2:1, 5:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 1. Šramota (Mišner, Mrázek), 2. Michl (Horáček, Mrázek), 23. Mišner (Šramota, Štěpán), 24. Král (Bílek), 27. Štěpán (Koubík), 29. Mišner (Štěpán, Šulc), 35. Mišner (Štěpán, Šramota), 44. Bílek (Boček), 47. Bílek (Koubík), 47. Štěpán (Šramota), 53. Štěpán (Mišner, Šulc) - 11. Sailer (Pavlata), 29. Pavlata (Sailer), 35. Pokorný (Brandejský), 56. Tintěra (Pokorný).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka