Rozhovor s vítězem produktivity přeboru
středa 27. ledna 2016

Láká mě konfrontace s 2. ligou, přiznává kanonýr Mišner

Jestli někdo v Pražském přeboru straší soupeřovy obrany, pak je to právě on. Jan Mišner, kapitán mužů, je doslova strojem na sbírání bodů. Letcům nejenže pomohl k neporazitelnosti v základní části, ale sám se stal nejlepším střelcem a vítězem produktivity v celé soutěži. "Není to jen má práce," říká letňanská desítka. Bilance? Úctyhodná - 31 gólů a 46 kanadských bodů v pouhých 16 zápasech.

To je v průměru skoro tři body na zápas. Můžete se vůbec cítit ještě líp?
Vážně? Vidíte, nad tím jsem ani nepřemýšlel. Já tohle nemám moc rád - mluvit o sobě, povyšovat se. Vím, že v každém zápase si šance vytvořím, ale kolikrát můžu dát ještě víc gólů. Na druhou stranu je asi nesmysl žít v představě, že bych měl proměnit každou šanci. Třeba kdybychom měli víc tréninků a hráli ještě ve větším zápasovém tempu... Ale to je kdyby.

Všímáte si větší pozornosti u ostatních týmů?
Ne, nepřijde mi. Myslím, že v naší soutěži se to tak nebere. Možná to bude odlišné v dalším průběhu sezony, ale třeba s Hvězdou se známe tak dobře, že tam každý ví, co od toho druhého očekávat. Já jsem jen rád, že nám to tam padá, a nic nechci zakřiknout.

Je to zatím vaše nejlepší sezona z osobního hlediska?
To se těžko říká. Co se týče gólů, maximum to asi není, ale loni jsme v základní části odehráli víc zápasů. Já si ale body nikam nepíšu, takže vám nějaká maxima neřeknu. Spíš chci říct, že to je i práce mých spoluhráčů, bez nichž bych tohle sám neudělal. S Matějem Štěpánem a Honzou Šramotou už hrajeme v útoku druhý, třetí rok a dokážeme si vyhovět. A puky nám parádně chodí i od beků, takže góly těžíme z poctivé práce celé formace.  

Co vás vlastně během dosavadního průběhu soutěže potěšilo nejvíc?
Že nás to baví. Že vystupujeme jako parta na ledě i mimo něj, že si dokážeme udělat mezi sebou legraci, bavit se hokejem a zároveň přidat do plných, když je to potřeba. Tohle je nejdůležitější, protože kdyby to bylo jinak, nebudeme dobří. Proto věřím, že máme letos šanci dojít daleko.

O víkendu začínáte play-off na dvě vítězná utkání proti Žižkovu. Jaká je jeho síla?
Mají tam jednoho šikovného kluka, který jim sbírá body. Na toho je třeba si dát pozor. Nebudeme se na něj ale nijak zvlášť zaměřovat, to by byl nesmysl, protože na rozdíl od nich máme tři kvalitní vyrovnané pětky a skórovat může každá. Nechci, aby to vyznělo, že jsme nějak na hrušce, ale my si věříme a žádné zvláštní nebezpečí od nich nečekáme.

Vyřazovací část si s týmem zahrajete poprvé, protože byl změněn systém soutěže. Jak se na to těšíte?
Původně jsme vymýšleli, jestli se přestaneme holit nebo tak něco. Ale vykašlali jsme se na to, protože pak se jde rovnou do finále a play-off je vlastně krátké. Finále bude zajímavé, protože se pravděpodobně utkáme s Hvězdou a to má vždycky grády. Už teď se na to těším.

Ani vítězným finále to ale končit nemusí...
Pak by měla být na řadě kvalifikace o to, kdo v baráži vyzve nejhorší tým z 2. ligy. Loni nám to nevyšlo a hodně mě to mrzelo, ale třeba se nám to povede letos. Uvidíme, jak na tom doopravdy jsme.

A jak? Na co si věříte, když budete realistou?
Co jsem viděl kvalitu týmů loni, tak kvalifikace se uhrát určitě dá. Samozřejmě záleží, na koho v případě postupu narazíme. Podle mě to ale můžeme srovnat s kvalitou Hvězdy, kterou jsme v sezoně už dvakrát porazili. Spíš by mě zajímala konfrontace s druholigovým týmem. To mě hodně láká.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka