Letci porazili Klatovy i Klášterec a jsou druzí
pondělí 01. února 2016

Pár statečných... Juniorka přes velkou marodku vítězila

Letňanští junioři se přehoupli do poslední čtvrtiny letošní sezony. Začali ji stejně, jako zakončili tu třetí - tedy vítězstvím. Po páteční výhře 4:1 nad Klatovy uspěli i v Klášterci nad Ohří, který porazili 3:2. Šest bodů je o to cennějších, že Letci kvůli početné marodce dohrávali víkend jen v deseti lidech. Zároveň si upevnili druhé místo prvoligové skupiny Západ a nejspíš si definitivně zajistili záchranu v soutěži.

Junioři posbírali celkem 50 bodů a lepší je v tomto směru jen suverén z Ústí nad Labem. Důležité je, že hráče hokej baví, třebaže kvůli uzavření extraligy nemají prakticky o co bojovat.

"Ale plní to, co po nich s Milanem Antošem chceme, a hokej si užívají, což je nejdůležitější," řekl asistent trenéra Jan Mišner, jenž mužstvo vedl v obou víkendových zápasech. "Sešla se tam dobrá parta kluků. Sice občas někdo štěkne, když se nedaří, ale jinak je tam fajn atmosféra."

Což se potvrdilo i minulý týden. Tým chtěl v pátek porazit Klatovy o to více, že by se v tabulce třetímu mužstvu od konce ještě více vzdálil a zbytek sezony tak mohl dohrát v poklidu. Povedlo se.

"Odskočili jsme spodku na ještě větší bodový rozdíl, bylo to poctivě odmakané," líbilo se trenérovi. K dispozici měl přitom jen třináct hráčů a v poli musel točit jen čtyři obránce. "Ale všichni se snažili chodit do střelby, napadat soupeře v jeho třetině. Měli jsme to pod kontrolou."

V Klášterci bylo Letců ještě méně - deset. "Deset statečných," pochválil Mišner. Chtěl jediné - ať se utkání dohraje co nejvíc v poklidu a nikdo se už nezraní nebo nenechá zbytečně vyloučit. S každým dalším chybějícím hráčem by se utkání dohrávalo těžko.

I tak bylo náročné. "Na konci nám chyběly síly, bylo znát, kolik nás je. Ale odvedli jsme poctivý výkon dozadu a využili jsme dostatek šancí k tomu, abychom vyhráli," hodnotil mladý kouč.

Vyhrát by se slušelo i následující pátek, protože o motivaci bude postaráno.

To totiž juniorka sehraje další duel na ledě páté Hvězdy, kterou z předchozích tří pokusů ani jednou neporazila a má jí tak co vracet. V neděli pak Letci přivítají poslední Most.

HC Letci - Klatovy 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky domácích: Pražienka, Minář, Novotný, Husák. Asistence: Poljanyčka 2, Rulf 2, Neuman, Keller, Pražienka, Kučera.

Klášterec nad Ohří - HC Letci 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) 
Branky hostů: Minář 2, Husák. Asistence: Keller, Pražienka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka